Museet i Manching

Berättelser om historiska sevärdheter och resor i historiens fotspår.
Användarvisningsbild
paulderfinne
Medlem
Inlägg: 467
Blev medlem: 11 jun 2007 16:32
Ort: Osternohe/Tyskland

Museet i Manching

Inlägg av paulderfinne » 04 jul 2007 17:06

Många Skandinavier åker på semester till söderns solsken och medelhavets stränder med bil. Då brukar de köra på den tyska motorvägen A9 som går från Berlin till München. Ca 6 mil från München finns en liten stad som heter Manching.

Denna lilla bayriska ort var en gång i tiden en av europas största keltiska stad, ett s.k. oppidum. Där har gjorts många omfångrika utgrävningar, ja det är troloigtvis den bäst utforskade keltiska staden överhuvudtaget. I alla fall öppnades där ett museum i fjol, med en mycket interessant utställning.

Till det kommer att det i närheten också har hittats en par romerska skepp från et romerskt fort ett par hundra år efter att ´kelterna var där. Också dessa är utställda.

Fast jag vet att man vill komma så snabbt som möjligt till sitt välförtjänta semestrmål, tycker jag att det faktiskt skulle löna sig att stanna ett par timmar och ta en titt på museet.

http://www.museum-manching.de/

Användarvisningsbild
Hans
Redaktör och stödjande medlem 2024
Inlägg: 28279
Blev medlem: 11 jul 2002 11:52
Ort: Utrikes

Re: Museet i Manching

Inlägg av Hans » 04 jul 2007 17:17

Tack för det tipset!

Kanske skulle en tråd startas med namnet "Links und Rechts der Autobahn" då inte alltför få nordbor tror att Tyskland består av två Bahn och ett Haus; Autobahn, Reeperbahn och Hofbräuhaus.

MVH

Hans

Användarvisningsbild
paulderfinne
Medlem
Inlägg: 467
Blev medlem: 11 jun 2007 16:32
Ort: Osternohe/Tyskland

Re: Museet i Manching

Inlägg av paulderfinne » 04 jul 2007 17:26

Hans skrev: Kanske skulle en tråd startas med namnet "Links und Rechts der Autobahn" då inte alltför få nordbor tror att Tyskland består av två Bahn och ett Haus; Autobahn, Reeperbahn och Hofbräuhaus.
Haha.. där har du säkert rätt.

För historiainteresserade är Tyskland ett varligt schlaraffenland. Att ta sig tid för det är säkert inte bortkastad tid.