Heraldik i Förenta staternas armé

Heraldik, fanor och flaggor, insignia, mynt, medaljer m.m.
Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Heraldik i Förenta staternas armé

Inlägg av tyskaorden » 07 okt 2004 15:12

Heraldiken i Förenta staterna är inte så utvecklad med ett undantag och det gäller de väpnade styrkorna och framför allt armén. Dess Institute of Heraldry skapar inte bara vapen för armén men också för flygvapnet och flottan samt civila federala myndigheter.

Här kommer jag dock att koncentrera mig på armén ett ämne väl så stort om man betänker att varje regmente och fristående bataljon är berättigade till ett vapen. För dessa gäller särskilda regler, en sådan gäller t.ex. hjälmprydnader. Aktiva förband som deltagit i strid beviljas hjälmprydnader med olika utseenden, aktiva förband som ej deltagit i strid är dock ej berättigade till hjälmprydnader. Skolor är dock undantagna från denna regel och kan ha hjälmprydnad. För reservförband gäller att de alla för en gemensam hjälmprydnad den s.k. Lexington Minuteman-statyn. Nationalgardets förband för hjälmprydnader som är fastställda för den stat de tillhör.

Angående symboler som används så är några allmänt förekommande. Indianpilar och andra indiansymboler förs av förband som deltagit i indiankrigen. En kaktus symboliserar oftast deltagande i krig mot Mexico, vars statsvapen innehåller en örn sittande på en kaktus. Deltagande i strider i Europa under de båda världskrigen kan symboliseras på flera sätt, det vanligaste är att en lilja finns i skölden. Deltagande i Korea- och Vietnamkrigen kan symboliseras av en taeguk (yin-jangsymbolen i Koreas flagga), en orientalisk drake eller bambuväxter. Deltagande i Första irakkriget (Operation Desert Shield och Op. Desert Storm) kan symboliseras av arabiska svärd, kameler, palmer m.m. Bildmaterial följer...

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 16 okt 2004 13:42

Jag hoppas ni har tålamod att vänta på bilbmaterial, jag har nämligen inte fått svar om jag kan använda de bilder jag vill. Tyvärr funkade det inte att lägga upp bilder från The Institute of Heraldrys hemsida då denna kräver säkerhetscertifikat, annars hade jag fått klartecken från dem att använda bilderna där.

//MK

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 22 okt 2004 14:15

Har tyvärr inte fått något svar än från de senfärdiga personerna på globalsecurity.org fast jag skickade förfrågan för nästan två veckor sedan, skall göra en ny påstötning. Tills dess några ord om färgsättningen av vapnen. Denna tenderar att följa de färger som fastställts för truppslaget så går många av infanteriets vapen i dess färger blått och silver. Artilleriets i rött och guld. Signaltruppernas i orange och silver, orange är inte en av de ursprungliga heraldiska färgerna men har vunnit insteg i den moderna heraldiken framför allt i den engelsktalande världen. I Sverige och norden är bruket av orange i stort sett okänt. Militärpolisens vapen går oftast i grönt och guld, och den militäraunderrättelsekårens i silver och blått. Ingenjörstruppernas vapen går i huvudsak i rött och silver. Det var några exempel och tillsist kan det påpekas att detta färgmönster inte följs slaviskt.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 25 okt 2004 11:04

Då har jag fått tillåtelse att använda några bilder från http://www.globalsecurity.org vilket jag tackar för. så här kommer några bilder. Förklaringarna kommer från US Army Insitute of Heraldrys hemsida https://www.perscomonline.army.mil/tagd/tioh/tioh.htm

Bild
Det 3. pansarkavalleriregementets vapen ursprungligen tilldelat 3. kavalleriregementet 25 nov. år 1922. Den gröna färgen syftar på den ursprungliga färg regementet bar på sina uniformsuppslag. Tornet och korset syftar på erövringen av fästningen i Veracruz (Cruz = spanska för kors) under kriget mot Mexico år 1847. Ginstammen symboliserar Lorraines vapen där regementet stred under första världskriget. Trumpeten symboliserar kavalleriet. Regementet har också ett valspråk som ej syns här : "Brave Rifles! Veterans! You have been baptized in fire and blood and have come out steel" Dessa ord yttrade general Scott till regementet sedan de hissat stjärnbaneret i Mexico City 1847.

Bild
10. kavalleriregementets vapen tilldelat 22 aug. år 1991. Symboliserar deltagande i indiankrigen, kriget mot Spanien 1898 samt underkuvandet av det filippinska upproret i början av 1900-talet. Buffel syftar på att regementet ursprungligen bestod av svarta soldater av indianerna kallade "Buffalo soldiers". Valspråk "Ready and Forward".
Senast redigerad av 5 tyskaorden, redigerad totalt 22 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 26 okt 2004 12:44

Bild
9. infanteriregementets vapen tilldelat 8 april år 1920. Wigwamen symboliserar deltagande i indiankrigen. Den orientaliska draken symboliserar deltagandet i nedslåendet av det s.k. Boxarupproret i Kina år 1900. Solen symboliserar operationer på Filippinerna. Den "vågiga" sparren syftar på San Juanfloden på Kuba vilken regementet korsade under kriget mot Spanien år 1898. Hjälmprydnaden visar 2:a infanteridivisionens emblem med vilken regementet stred under första världskriget. Runt detta emblem en ägiljett i det franska Krigskorsets färger. Regementet tilldelades denna utmärkelse för sin insatser i första världskriget. Valpråk: "Keep up the fire".

Bild
20. infanteriregementets vapen tilldelat 19 aug. år 1921, Korset emblem för V Kåren med vilken regementet stred under inbördeskriget. Fortet på balken var V kårens emblem under kriget mot Spanien år 1898, regementet stred som del av denna kår på Kuba. Nedan syns det filippinska solemblemet syftande på regementets deltagande i Pasigkampanjen år 1899. Hjälmprydnaden visar infanterigevär ställda sy de blidar den romerska siffran XX = 20. Valspråk: "Tant que je puis" vilket är franska och betyder ungefär "Till gränsen av vår förmåga".

Bild
23. infanteriregementets vapen tilldelat 4 maj år 1922. Den ursprungliga hjälmprydnaden ersattes av den nuvarande 28 mars år 1980. Korset syftar även här på regementets strider under inbördeskriget som del av V Kåren. Sjölejonet från Manilas vapen symboliserar tjänst på Filippinerna under 1900-talets början. Den vågiga linjen symboliserar ett berg och regementets strider vid Mont Blanc under första världskriget. Jordklotet med båtarna syftar på det faktum att 23. infanteriregementet var det första amerikanska regementet att "segla" runt jorden. Hjälprydnaden visar en s.k. Sword-Breaker med en Taeguk symboliserande regementets sju Presidental Unit Citations för operationer i Europa under andra världskriget samt för Koreakriget. Liljan syftar på de fyra franska Krigskors regementet erhöll för sin insats under första världskriget. Tre av dessa var med palm vilket här symboliseras av kransen. De två pilarna symboliserar deltagande i Indiankrigen. Valspråk: "We serve".
Senast redigerad av 7 tyskaorden, redigerad totalt 22 gång.

Necros
Medlem
Inlägg: 1003
Blev medlem: 11 apr 2003 15:07
Ort: Värmland

Inlägg av Necros » 27 okt 2004 21:14

Tack för bra och intressant information tyskaorden. Ser fram emot fler vapen.

/Mikael Sundholm

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 29 okt 2004 14:52

Tackar, här kommer några nya vapen:

Bild
503. (luftburna) infanteriregementets vapen tilldelat den 29 april år 1952 (skölden). Spetsen och fortet syftar på regementets hopp för att inta fästningsön Corregidor under andra världskriget, de tre fallskärmarna symboliserar regementets tre övriga "stridsnamn" för andra världskriget. Draken och färgerna rött och gult syftar på Vietnam, där regementet deltog i tretton kampanjer. Rött syftar också på den Meritorious Unit Commendation man erhöll för sina insatser. Pilspetsen syftar på delatagande i en anfallsgrupp under Counteroffensive, Phase II. Svärden syftar på de tre Presidential Unit Citations 503. infanteriet erhöll under Vietnamkriget. Valspråk: "The Rock"

Bild
506. (luftburna) infanteriregementets vapen tilldelat 20 april år 1943 (skölden). Blixten - regemetets förmåga att slå till som en blixt från himmlen. Sex fallskärmar - regementet var det sjätte fallskärmsregementet som uppsattes. Berget - Currahee Mountain nära Taccoa, Georgia där regementet uppsattes. Berget syftar också på regementets förmåga att verka självständigt, Currahee betyder på cherokeespråket "står ensam". Den bevingade "sword-breakern" i hjälmprydnaden syftar på de luftburna trupperna. De två fotanglarna syftar de fiendelinjer bakom vilka regementet hoppar, antalet står för regementets två stridshopp under andra världskriget. Liljan -Normandie, jakthornet kommer från Eindhovens stadsvapen och står för intagandet av denna stad. Fotanglarnas sex uddar symboliserar också regementets sex utmärkelser. Den uppskjutande halva rundeln syftar på den viktiga tarfikknutpunkten Bastogne och tillsammans med den bevingade "sword-breakern" symboliserar den regementets försvar av Bastogne under Ardenneroffensiven. Valspråk "Currahee".
Senast redigerad av 4 tyskaorden, redigerad totalt 22 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 04 nov 2004 18:07

Några skolors vapen:

Bild
Arméflygcentrat- och skolans vapen tilldelat 12 juli 1954. Falken symboliserar piloterna vilka tränas på skolan. Handsken syftar på markkontrollen övr de flygande.

Bild
Flyglogistikskolans vapen tilldelat 22 mars 1986. Vingarna - flyget, sparren syftar på samarbetet med transportkåren. Kompassrosern symboliserar skolans globala mission. Hjälmprydnaden syftar på en militär utbildningsanstalt.

Bild
Fältartilleriskolans vapen tilldelat 8 april 1926. Visar artillerisymbolser. Valspråket Cedat fortuna peritis betydr ungefär Låt slumpen vika för expertisen.

Bild
Ingenjörskolans vapen tilldelat 2 december 1924. Rött och vitt är ingenjörstruppernas färger. Borgen är också en ingenjörssymbol. Valspråket betyder "Låt oss försöka" och brukas även av ingenjörskåren i dess helhet.

Bild
Militärpolisskolans vapen, saknar uppgift om när det tilldelades. Ugglan - visdom. Vågskålarna - rättvisa. Diplomet syftar på skolans studenters mål, pansarhandsken syftar på skolans militära sida. Valspråket "Justitia et virtus" betyder ungefär "Rättvisa och mod".
Senast redigerad av 4 tyskaorden, redigerad totalt 22 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 06 nov 2004 14:23

Några MP-bataljoners vapen.

Bild
11. militärpolisbataljonens vapen tilldelat 18 aug. 1998. Kolonnen syftar på bataljonens styrka att upprätthålla lagen. Vågskålarna är en rättvisesymbol. Liljan och örnen på skålarna syftar på insatsen i Europa under andra världskriget. Liktorsknippet är en ofta brukad polissymbol. Palmbladen syftar på bataljonen insats i Vietnamkriget. Valspråk: "Strength through truth".


Bild
19. militärpolisbataljonens vapen tilldelat 14 augusti 1998. Den spetsiga delningen av skölden skall symbolisera ett sökljus på olagliga aktiviteter. Rosen syftar på det gamla uttrycket "Sub rosa" syftande på hemligheter. Svärden syftar på beredskap att motverka brott. Hjälmprydnaden syftar på bataljonens tjänst under Koreakriget. Pilarna och svärdet bildar även den romerska siffran XIX (19). Valspråk: "Truth is our sword".

Bild
22. militärpolisbataljonens vapen tilldelat 1 sep. 1996. Örnen symboliserar vaksamhet och auktoritet. Bron syftar på att information är nyckeln till ett starkt försvar. Bambuspjuten syftar på tjänsgöringen i Vietnam. Den spetsiga kullen belagd med en heraldisk källa symboliserar en ö och skall stå för tjänstgöringen på Nya Guinea under andra världskriget. Valspråk: "Integrety above all".
Senast redigerad av 3 tyskaorden, redigerad totalt 28 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 08 nov 2004 14:39

Bild
96. civilaffärsbataljonens vapen tilldelat 9 aug. 1995 och utökat med hjälmprydnad 10 okt. samma år. Purpur och vitt är civilaffärstruppernas färger. Solen till vänster syftar västerns nedåtgående sol vid Presidio of Monterey - platsen för bataljonens uppsättande. Den andra solen syftar på österns uppåtgående sol och bataljonens bas Fort Bragg i North Carolina. Jordgloben syftar på bataljonens kapacitet att verka globalt. Svärdet och pergamentet syftar på bataljonens uppgift att skapa och upprätthålla civil ordning. Palmerna och gräskullen i hjälmprydnaden syftar på bataljonens insats på Grenada och kompassrosen syftar på beredskapen att sättas in över hela världen. Valspråk: "Advise, Maintain, Create".

Bild
416. civilaffärsbataljonens vapen tilldelat 28 april 1993. Hjälmprydnaden är Lexington Minuteman-statyn syftande på att bataljonen tillhör arméreserven. Större delen av civilaffärsenheterna tillhör reseven. Globen - bataljonens världsvida mission. Fjäderpennorna - bataljonens administrativa funktion. Svärdet - militär beredskap. Valspråk: "Advocatus humanitatis" = "Humanitetens försvarare"


Bild
11. psykologioperationsbataljonens vapen tildlelat 5 aug. 1996. Vitt - bataljonens första och föredragna typ av propaganda d.v.s sanning. Svärdet syftar på försvar mot halvsanningar (grått) och osanningar (svart). Fjäderpennan - bataljonens förmåga att sprida skriven propaganda. Heptagonen med dess sju uddar står för ursprunget i 7. psykologioperationsbataljonen. Valspråk: "Exploiters".

Bild
13. psykologioperationsbataljonens vapen tilldelat 16 aug. 1996. Mörkgrönt och silvergrått är psykologioperationstruppernas färger. Fjäderpennan - det skrivna eller tryckta ordet. Blixtarna - ljudutsändningar. Tillsammans symboliserar de bataljonens uppdrag att sprida propaganda tillfienden från framskjuta positioner. Valspråk: "Power of persuasion".
Senast redigerad av 2 tyskaorden, redigerad totalt 14 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 12 nov 2004 15:33

Bild
10. signalbataljonens vapen tilldelat 26 februari år 1986. Sågskuran (spesarna i mitten av skölden) syftar på bataljonens deltagande i striderna i Italiens berg och Podalen under andra världskriget. Den syftar även på bataljonens ursprung som ett bergssignalkompani och anknytningen till Colorado. De korslagda svärden med klingorna formade som blixtar syftar på signaluppgiften, de bildar också den romerska siffran X d.v.s. 10. Hjälmprydnaden syftar även den på insatsen i Apenninerna och i Podalen. Blixtarna står för signaltrupperna. Valspråk: "Voice of the Mountain".

Bild
13. signalbataljonens vapen tilldelat 28 oktober år 1958 och utökat med hjälmprydnad 4 mars 1997. Orange och vitt är signaltruppernas färger. De två bergstopparna syftar på bataljonens insats med 1. kavalleridivisionen i Stilla havsregionens bergstrakter under andra världskriget. De syftar också på invasionerna av Beismarckarkipelagen och Leyte. Handen och blixtarna syftar på signaluppgiften. Blixtarnas antal syftar på de sju utmärkelser bataljonen erhöll för andra världskriget och Koreakriget. Tempelpagoden syftar på delatagande i Koreakriget. Hjälmprydnadens sol kommer från Filippinernas vapen och syftar på striderna där under andra världskriget. Pilarna syftar på landstigningarna under andra världskriget (Bismarckarkipelagen och Leyte). Taeguken (jin-yangsymbolen) syftar på Koreakriget och de utmärkelser bataljonen erhöll där, t.ex. Republic of Korea Presidential Unit Citation. Hornet -signaltjänsten. Officerssvärdet - de utmärkelser bataljonen erhöll för sin tjänstgöring i Vietnam. Kroksabeln - tjänstgöringen under första Irakkriget. Valspråk: "Voice of Command".

Bild
103. militäraunderrättelsebataljonens vapen. Drakhuvudet syftar på 3. infanteridivisionen vilken bataljonen är del av. Under andra världskriget kallades denna division de vita och blåa djävlarna, och draken representrar här i Västerlandet ofta ondska. Blixten och balken symboliserar bataljonens intresse av att hålla reda på kommunikationer både fiendens och den egna. De röda och gula rutorna kommer från staden Würzburgs vapen och syftar på att bataljonen uppsattes där.
Senast redigerad av 2 tyskaorden, redigerad totalt 1 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 16 nov 2004 15:31

BildBild
82. flygregementets vapen, ursprungligen tilldelat 82. flygbataljonen 8 feb. 1963. Det rutmönstrade fältet symboliserar slagfältet som ett schackbräde. Schachpjäsen och vingarna syftar på regementets flygkapacitet. Den 7 aug. 2003 tilldelades regementet en hjälmprydnad: ett svärd av silver med rött fäste överlagt en störtad (med spetsen nedåt) spjutspets av guld och åtföljt av två gröna palmkvistar. Spjutspetsen symboliserar anfallskapaciteten och svärdet militär beredskap och stridsdeltagande. Svärdets röda fäste syftar regementets Meritorious Unit Commendation för aktion i Sydvästasien (första Irakkriget). Palmkvistarna symboliserar seger och regementets två kampanjenamn för Sydvästasien: "Defense of Saudi Arabia" samt "Liberation and Defense of Kuwait".

Bild
126. flygregementets vapen, ursprungligen tilldelat 126. flygbataljonen 16 februari 1966. Den vågiga blå bjälken är hämtad från emblemet för New England Frontier Defence Sector till vilken regementets föregångare hörde under början av andra världskriget. De fyra fotanglarna står för stridsnamnen Northern France, Rhineland, Ardennes-Alsace och Central Europe. Kruthornet kommer från vapnet för 181. infanteriregementet under vilket 126. flygregementets föregångare lydde under andra världskriget. De tre hjälmprydnaderna är de för Connecticuts, Massachusetts respektive Rhode Islands arménationalgarden till vilka delar av regementet hör. Valspråk: "Faith Flight Fidelity".

Bild
159. flygregementets vapen. Det gironderade fältet skall symbolisera en helikopters rotorblad. Balken med draken syftar på deltagandet i vietnamkriget.
Senast redigerad av 5 tyskaorden, redigerad totalt 2 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 17 nov 2004 14:21

Bild
11. fältartilleriregementets vapen, tilldelat 7 nov. 1922. Balken med de näbb och benlösa örnarna s.k. aileroner kommer från provinsen Lorraines vapen, där regementet stred under första världskriget. Den röda rutan ovan är belagd med en bevingad kentaur hållande en pilbåge. Denna figur symboliserande rörlighet kommer från 6. fältartilleriregementets vapen och visar på att 11. fältartilleriregementet bildades med hjälp av personal från detta. Den sexuddiga röda stjärnan är 6. divisionens skulderemblem och symboliserar att regementet var del av denna under första världskriget. Lejonet i hjälmprydnaden kommer från vapnet för staden Stenay och syftar på regementets understöd till 89. divisionens korsande av floden Meuse vid Stenay. Lejonet håller 6. divisionens röda stjärna. Valspråk: "On time".

Bild
37. fältartilleriregementets vapen tilldelat 17 nov. 1964. Lejonet från Belgiens vapen syftar på regementets insats i Ardennerna och Alsace. Men också på insatsen vid Eisenborn för vilket man erhöll en citering i Belgiska arméns dagorder. De vågiga balkarna står för floderna Rhen och Naktong, syftande på deltagande i strider i Rhenlandet under andra världskriget samt i koreakriget. Delfinen symboliserar den koreanska halvön och särskilt regementets deltagande i utbrytningen från Pusanperimetern. Valspråk: "On the minute".

Bild
66. pansarregementets vapen tilldelat 11 okt. 1923 ursprungligen för 15. Tankbataljonen. Sköldens fält visar tankkårens skulderemblem. Den lilla skölden visar en variant av den franska staden Langres vapen, här organiserades år 1918 304. tankbrigaden till vilken 15. tankbataljonen hörde.
Senast redigerad av 5 tyskaorden, redigerad totalt 22 gång.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 18 nov 2004 11:04

Några hjälmprydnader för arménationalgardet:

Bild
Hjälmprydnade för regementen och separata bataljoner i Arkansas arménationalgarde. Tilldelad 11 nov. 1929, äppelblomster är Arkansas delstatsblomma. Diamantformen syftar på att Arkansas har USA:s enda dimantfyndighet, de 25 stjärnorna på diamantens bård syftar på att Arkansas är de 25:e delstaten. Den övre blå stjärnan inom diamanten syftar på de Konfedererade staterna och de tre nedre står för Spanien, Frankrike och USA tillvilka Arkansas hört eller hör.

Bild
Hjälmprydnad för regementen och separata bataljoner i Connecticuts arménationalgarde tilldelat 12 juli 1923. En vinranka eller flera har brukats som symbol för Connecticut sedan 1759.

Bild
Hjälmprydnad för regementen och separata bataljoner i Californiens arménationalgarde tilldelad 5 jan. 1924 och ändrad beskrivning 19 jan. 1926. Vulsten (det vridna tygstycke björnen går på) är i guld och rött syftande på Californiens spanska rötter. Grizzlybjörnen är hämtad från delstatens flagga. Solen syftar på Californiens smeknamn "The Sunset state".
Senast redigerad av 1 tyskaorden, redigerad totalt 17 gånger.

Användarvisningsbild
tyskaorden
Redaktör emeritus
Inlägg: 7650
Blev medlem: 27 mar 2002 14:52

Inlägg av tyskaorden » 21 nov 2004 12:15

Några till hjälmprydnader:

Bild
Hjälmprdnad för regementen och separata bataljoner i District of Columbias arménationalgarde. Tilldelat 14 juni 1928 och visar Kapitoliums kupol med solen hämtad från DC:s sigill. Vulsten skall vara i silver och rött.

Bild
Hjälmprydnad för regementen och separata bataljoner i Guams arménationalgarde. Tilldelat 29 sep. 1993, valvbågarna symboliserar Guam och solstrålarna visar att ön tidsmässigt ligger 1 1/2 dag före det kontinentala USA. Den röda ovalen kommer från Guams sigill, den röda färgen symboliserar de guamanier som dog i strid under andra världskriget. Snäckskalet symboliserar vaksamhet och beredskap, då snäckskal av denna typ brukats som signalhorn på Guam.

Bild
Hjälmprydnad för regementen och separata bataljoner i Pennsylvanias arménationalgarde. Tilldelat 15 april 1922, lejonet är hämtat från den fana Benjamin Franklin skapade för milisen när Philadelphia hotades av angrepp år 1747. Skölden lejonet håller bär vapnet för Pennsylvanias grundare William Penn.
Senast redigerad av 1 tyskaorden, redigerad totalt 17 gånger.