Mordet på Kennedy

Diskussioner kring händelser under kalla kriget, från krigsslutet till 1991.
Användarvisningsbild
Stilleben
Medlem
Inlägg: 1727
Blev medlem: 01 sep 2002 17:24
Ort: Halmstad

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Stilleben » 02 apr 2015 08:57

Tack för berömmet för den svenska översättningen!

Vill också meddela att den rätta länken till den svenska versionen av Wikipedia är http://sv.wikipedia.org/wiki/Lee_Harvey_Oswald . Där finns som sagt ett foto av Oswald med det gevär som användes mot general Walker och om jag fattat det rätt även mot Kennedy.

Allt har ju för dig "noll bevisvärde", "fabricering av bevis" o.s.v. och det kan vi avvara.

Användarvisningsbild
Marcus
Medlem
Inlägg: 7323
Blev medlem: 22 mar 2002 21:27
Ort: Sverige

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Marcus » 17 apr 2015 15:53

Några av de värsta övertrampen har städats bort och efter en avkylningsperiod får tråden en ny chans efter flera önskemål där även bättring utlovats.

/Marcus

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 17 apr 2015 19:23

Stiligt!

Tack :)

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 17 apr 2015 21:07

Stilleben skrev:Allt har ju för dig "noll bevisvärde", "fabricering av bevis" o.s.v. och det kan vi avvara.
Nej. Allt för mig har noll bevisvärde fram till dess värdet är bevisat.

På samma sätt är alla människor oskyldiga fram till dess skuld är bevisad.

Så, ligger det till.

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 26 jun 2015 21:55

Som sagt, det är skrämmande när en skeptikersida som "Tankebrott" vill lära ut hur man tänker skeptiskt med en artikel om mordet på JFK, där man helt okritiskt hämtar nästan allt av sitt material från bedragaren och plagiatören Gerald Posner och hans epos, "Case Closed".

Här är en bra sida som fullständigt smular sönder Posners bok. Sida upp och sida ner tills ingenting finns kvar, utom stanken av desinformation hypad av en lika okritisk journalistkår.

Döm själva: http://www.assassinationweb.com/issue1.htm


PS. Jag tar gärna debatten med ansvarig på Tankebrott.nu, men jag tvivlar starkt på att man har den integriteten.DS.

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 18 okt 2015 16:20

David Talbot, känd bl.a. för bästsäljaren, "Brothers", som handlar om bröderna John- och Robert Kennedy, har nu publicerat en ny biografi, denna gång om Allen Dulles i, "The Devil's Chessboard - Allen Dulles, the CIA, and the Rise of America's Secret Government."

Äntligen en välrenommerad skribent som på allvar tar sig an en av topparna inom den klick i den amerikanska makteliten som gång på gång det senaste halvseklet har visat sitt totala förakt för demokrati och mänskliga rättigheter. I USA och världen i stort.

Allen Dulles var något av Gudfadern i denna klick, ett monster som även om även han endast var anställd av de som hade den verkliga makten, dollarmiljardärerna på Wall street och oljefälten i Texas. För er som tvivlar på att Dulles och övriga namnkunniga deltagare i mordkonspirationen mot JFK kan ha legat bakom och framgångsrikt hålla det dolt så länge, jämför med de banker som gång efter annan måste räddas av de amerikanska skattebetalarna. De är too big to fail.

Mordet på president John F. Kennedy följer ungefär samma logik, fast avsevärt mer allvarligare än en finansiell härdsmälta. Här var konsekvenserna inte lågkonjuktur eller depression, här var det fråga om hela statsapparatens fortsatta existens om man insisterat på en korrekt brottsutredning och att föra de skyldiga till skranket. Det här visste man givetvis om innan man satte sina planer i verket.


Allen Dulles och hans vitt förgrenade nätverk inom CIA/US Intel, Wall street, Pentagon, Corporate Media, Maffian, Ex Nazis, CFR, etc, var helt enkelt too big to fail.


Edit: Här, en intervju med David Talbot om hans nya bok, på Democracy Now!

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 02 dec 2015 22:30

Ok, jag betar av påståendena i mån av tid, ett i taget.

Konspirationsteori: Oswald var inte våldsam av sig, inte heller visade han några särskilda tendenser åt det hållet
Motpåstående: Lee Harvey Oswald hade en trasslig barndom och växte upp förhållandevis svåra omständigheter.
Oj, vad många presidentmördare det finns om det här är ett kriterium.

Fram till sin 18-årsdag hade han bott på 22 platser runt omkring New Orleans, Dallas och New York.
Och på vissa av dessa platser bodde han dessutom samtidigt.

Hans uppväxt var till största delen faderslös (hans biologiska far dog två månader innan Oswald föddes, i oktober 1939) och mellan 1942 och 1943 sattes barnen i familjen på barnhem då hans mor inte kunde försörja dem alla.
Återigen, det finns inget som säger att frånvarande/död fader och barnhem leder till mord på presidenter.

Under sin i uppväxt var Oswald något av en enstöring, undandragen och svår att få kontakt med.
Det stämmer till viss del och på vissa platser, inte alla och överallt.

Hans problem i skolan i New York ledde till en beordrad psykiatrisk utvärdering där läkaren bedömde Oswald som:

… personality pattern disturbance with schizoid features and passive–aggressive.  Lee has to be seen as an emotionally, quite disturbed youngster who suffers under the impact of really existing emotional isolation and deprivation; lack of affection, absence of family life and rejection by a self-involved and conflicted mother.

Slutsatsen i utvärderingen var också att Oswald skulle fortsätta behandlas inom den psykiatriska vården.
Utvärderingen ska ha gjorts av en Dr Hartogs som också vittnade inför W-kommissionen. Han fick bakläxa av samma kommission som menade att han bredde på för mycket och hade svårt att specificera sig. Att han under depositionen beskrev Oswald på ett helt annat sätt än han gör i sitt läkarutlåtande i NY, mm.

Han jobbade dessutom senare som läkare på sjukhuset, Allan Memorial Institute, i Montreal vilket är ökänt för sina psykiska experiment på ovetandes patienter under överinseende och finansiering av CIA’s hjärntvätt-program MKULTRA. Efter det och tillbaka i New York startade han eget som hypnotisör.

Bild


Trygg och fin snubbe.


Detta skedde dock inte då hans mor såg till att ta med honom tillbaka till New Orleans innan någon behandling kunde påbörjas.
Jo, det var nog ett vettigt beslut i sammanhanget.


Även om Oswald var tillbakadragen med andra visade han våldsamma tendenser gentemot sin mor, som han slog ett antal gånger under uppväxten.
Bevis?

I vuxen ålder fortsatte Oswald att visa tendenser på att kunna ta till våld då det framkom att han slog sin ryska fru vid upprepade tillfällen.
Hon var tydligen själv mycket missnöjd med sin amerikanska make och lott som utfattig invandrare och det finns uppgifter om att hon provocerade Oswald både verbalt och fysiskt för att få ihop material till en fördelaktig skilsmässa.

Så, även om sant och mycket osympatiskt (i så fall), fortfarande inte unikt för presidentmördare dock.

Dessutom visade han upp den tidigare omnämnda passiva-aggressiva tendenserna då han vägrade att lära sin ryskspråkiga fru engelska utav rädsla att hon skulle vändas mot honom.
Bevis?

Utöver dessa drag och incidenter finns också mordförsöket på General Walker (se Mordförsöket på Generalmajor Edwin Walker nedan) där bevisen pekar på att det var utfört av Oswald.
Nej, det finns inga trovärdiga bevis för det (se nedan).


Slutsats. Det finns finns mycket lite eller ingenting som säger att Oswald var ovanligt våldsam och att han var psykologist förutbestämd för att mörda någon och i synnerhet en president som han enligt samtliga vittnesuppgifter var mycket stolt över (i Minsk) och förtjust i.

Nada.

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 02 dec 2015 23:41

Konspirationsteori: Oswald utbildades förvisso på skytte i marinkåren men han visade sig inte vara någon särdeles duktig skytt. Detta skulle innebära att han inte kunde skjuta så pass bra som krävdes från fönstret vid boklagret.
Motpåstående: Efter tre veckors utbildning på M1 Garand-geväret sköt Oswald en serie som renderade i en poäng på 212, två poäng över nivån för att klassas som sharpshooter (osäker på om den svenska rollen som ”skarpskytt” motsvarar detta), …
Efter tre veckors daglig och intensiv övning, ja. Efter det handlade det mest om radarutbildning och studier i ryska!! vilket ledde till han vid sin sista skjutövning sköt två poäng över den lägsta nivån, marksman. Ytterst ytterst få av rekryterna till Marinkåren sköt under sharpshooter-nivån efter de tre veckornas mangling.

den näst högsta nivån inom marinkåren vid den här tiden.
Haha, ja eller den näst lägsta. Det fanns tre nivåer: 1. Expert, 2. Sharpshooter, 3. Marksman.

Denna grad innebar att han kunde träffa ett mål på 10 tum (~25 cm) från ett avstånd på 200 yards (~183 meter) 8 gånger av 10.
Ja, hans första test var helt ok, men hans andra och sista test är det som är relevant. Det var på den nivån han befann sig när han muckade. Efter det övade han prickskytte exakt noll ggr fram till det JFK blev skjuten, 22 nov 1963.

Utbildningspersonal i marinkåren, ansvariga för skjututbildningen, konstaterar att baserat på Oswalds genomförande av utbildningen och skjutresultaten var det inga problem för honom att utföra mordet på Kennedy.
Här finns det skilda meningar:

Så här säger t.ex. Colonel Alison Folsom: http://22november1963.org.uk/lee-harvey ... arpshooter
The Marine Corps consider that any reasonable application of the instructions given to Marines should permit them to become qualified at least as a marksman. To become qualified as a sharpshooter, the Marine Corps is of the opinion that most Marines with a reasonable amount of adaptability to weapons firing can become so qualified. Consequently, a low marksman qualification indicates a rather poor “shot” and a sharpshooter qualification indicates a fairly good “shot”.
Så här säger t.ex. Oswalds kompis Sgt. Nelson Delgado: https://www.youtube.com/watch?v=nS9Zi0B60lw
Oswald was a poor shot.

Dvs, samtliga som såg Oswald skjuta prick, i Marinen och i Sovjet var, sinsemellan oberoende, helt överens om att Oswald var helkass som prickskytt. Undantagen är de två officerarna från Marinkåren, men:

1. De observerade aldrig på plats Oswalds övningskytte.

2. De utgick ifrån hans första och bästa dokumenterade serier, vilka inte kan anses representativa för han förmåga ca 4 år senare i Dallas.

3. De säger att “alla som har genomgått” samma utbildning som Oswald är utmärkta prickskyttar. Tja, vad ska dom annars säga? Att de är kassa?


I. Oswald var alltså en usel skytt om man jämför med övriga marinkårssoldater, inget snack.

II. Kan tillägga att vapnet (C-139) var ett rostigt gammalt italienskt infanterigevär, Mannlicher Carcano 40’, som var omöjligt att sikta in med kikarsiktet, rostig firing pin, extremt trögjobbat och i så dåligt skick att de militära expertskyttarna först vägrade att skjuta med det av rädsla för att det skulle explodera i ansiktet på dem.

III. Ingen av de experter som försökte upprepa Oswalds bragd lyckades med det, trots att de fick inleda skottsekvensen när de själva ville. Trots att höjden över marken endast var ca hälften av den vid ’snipers nest’. Trots att det inte var ’skarpt läge’ med all den stress och adrenalin som en verklig skytt måste ha känt.

IV. Trots allt det här säger W-kommissionen att testerna visade att Oswald inte bör ha haft några problem med att utföra bedriften. Huh?


Är allt det här bevis för att han inte kan ha mördat JFK på det sätt som WC säger?

Nej, men pretty much nästan.

Julianus
Medlem
Inlägg: 569
Blev medlem: 08 jul 2014 10:11

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Julianus » 03 dec 2015 19:30

Geronimo kan du ge oss en lista på de personer och organisationer du misstänker år inblandade

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 03 dec 2015 19:47

Julianus skrev:Geronimo kan du ge oss en lista på de personer och organisationer du misstänker år inblandade
Inblandade i mörkläggningen eller/och inblandade i mordkonspirationen?

Julianus
Medlem
Inlägg: 569
Blev medlem: 08 jul 2014 10:11

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Julianus » 03 dec 2015 20:13

Geronimo skrev:
Julianus skrev:Geronimo kan du ge oss en lista på de personer och organisationer du misstänker år inblandade
Inblandade i mörkläggningen eller/och inblandade i mordkonspirationen?
Bägge vore väl bra.

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 03 dec 2015 20:40

Julianus skrev:
Geronimo skrev:
Julianus skrev:Geronimo kan du ge oss en lista på de personer och organisationer du misstänker år inblandade
Inblandade i mörkläggningen eller/och inblandade i mordkonspirationen?
Bägge vore väl bra.
Vad gäller konspirationen så blir listan avsevärt mer spekulativ, men mörkläggningen kan du få.

- President Johnson med regering

- J. Edgar Hoover med FBI

- Allen Dulles med CIA och Major Media

- Medlemmar av Joint Chiefs of Staff, t.ex. Gen. Curtis LeMay

- Chief Justice Earl Warren med kommission

Resten som deltog gjorde så på direkt order eller så var de ovetande om helhetsbilden och under strikt kompartmentalisering.

Det uttalade motivet var Rikets Säkerhet och risken för WWIII och utplåning i ett globalt kärnvapenkrig.

Utav dessa tror jag att LBJ, JEH, Dulles och LeMay även deltog/var införstådda i konspirationen. På den nivån räcker det med en liten införstådd nick, resten tar proffsen på mellannivån hand om.

Den absoluta toppen däremot, Big Corp/Banking, finns det självklart inga tydliga spår till. I relation till dessa herrar var LBJ & co endast tjänstefolk och så ser det ut även idag.


Återigen, jag behöver inte visa på några skyldiga för att kunna ifrågasätta bevisen som den officiella förklaringen säger sig åberopa när den hävdar att Oswald och Oswald ensam var skyldig till mordet.

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 03 dec 2015 20:46

Hans skrev:Geronimo, är du släkt med Manifesto?

http://forum.vof.se/viewtopic.php?f=37& ... 26#p712126
Nej, inte vad jag vet och jag säger det här bara en gång, Hans, det är inte ok att snoka i forum-medlemmars identitet, punkt!

Hursomhelst har jag redan berättat om Carcano och bristen på svårigheten med skotten där och tänker inte göra det igen.

MVH

Hans
Exakt VAD av det här är det som du opponerar dig emot, Hans?

viewtopic.php?p=731546#p731546

Geronimo
Utsparkad
Inlägg: 374
Blev medlem: 23 jan 2015 16:03
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Geronimo » 03 dec 2015 21:01

Konspirationsteori: Oswald hade inget gevär hemma, det som hittades i boklagret var planterat eller så tillhandahölls geväret av andra aktörer.
Motpåstående: Lee Harvey Oswald höll sig med en alternativ identitet, Alex J. Hidell, …
Nja, det stämmer att den alternativa identiteten fanns registrerad i Army Inelligence’s filer och att han ganska säkert använde den som alias i samband med sina eskapader som ensam medlem och skapare av New Orleans-avdelningen av Fair Play For Cuba Committee. Mer osäkert är det dock om det var han själv som tillverkat den US Navy ID-handling som påstås har funnits i de två plånböcker som påstås upphittade, dels vid polisman Tippits mordplats och dels i hans byxficka i polisbilen på väg till DPD’s HQ efter gripandet på Texas Theater.

Återkommer om det här senare.

... som han använde till bland annat till sin postbox.
Helt fel. Ansökningsblanketten till postboxen bestod av tre delar, 1, Allmän information, 2. innehavarens identitet, 3. Namn på personer som utöver innehavaren hade tillträde till boxen.

Postal Inspector (i.e. post-polis) Harry Holmes vittnade falskt till WC när han ljög om att:

1. Blankettens del 3 rutinmässigt och enligt reglerna förstördes efter avslutat box-innehav.

2. Att reglerna tillät att tredje person fick hämta ut post/paket trots att de inte fanns med som behöriga på “del 3”

Det verkar som att han ljög ihop både hängslen och bälte här, där de båda lögnerna tycks utesluta varandra (ja, mörkläggningen var utomordentligt sloppy).

1. Nej, reglerna var klara och tydliga och stadgade att del 3 skulle sparas tillsammans med del 2 i minst två år efter avslutat box-innehav.

2. Nej, reglerna tillät inte att tredje person (undantag maka/e) tilläts hämta ut paket/post om de inte stod med på del 3. Det var som regel en stor omsättning på box-innehav eftersom flertalet användes av personer utan fast adress och därför flyttade runt mycket. Det kommer alltså in ett stort och tungt paket till Dallas USPS med namnet A. Hidell och adressen Oswalds postbox-nr. En postanställd tittar nu på banketten som tillhör boxen ifråga och ser att ingen A. Hidell står med på del 3. Att i det här läget bryta mot reglerna och lägga en notis i Oswalds box är en helt otänkbar åtgärd. Varför? Därför att både reglerna och det sunda förnuftet säger att man istället skickar tillbaka försändelsen till avsändaren. Alternativet är annars att man riskerar att dyra(privata försändelser kommer i fel händer och det i en utsträckning som hade varit helt oacceptabel för alla inblandade.

Utöver de här två lögnerna från Holmes är det även så att ett memo från Dallas FBI till Hoover själv, säger att någon “A. Hidell” står inte angiven som behörig på blanketten. Det kan man bara veta om den fanns tillgänglig för inspektion. En lögn till från Holmes mao.

Utöver det så var handel mad “fire arms” strikt reglerad av USPS vid tiden. Blanketter skulle fyllas i av både försäljare och köpare och stämplas både vid avsändning och mottagning. Det här nämner inte Holmes med ett ord till WC, som inte heller frågar.

Det finns mycket mer om bara gevärsköpet, men jag håller fokus på, “använde till bland annat till sin postbox., och svaret är alltså att, nej, det gjorde han inte.

Denne Hidell beställde ett Carcano-gevär (kaliber 6.5 mm)  med kikarsikte.
Nej, om han beställde något så var det i så fall en Carcano-karbin 36” med kikarsikte. Det som däremot påstås ha skickats till hans post-box var mycket riktigt “ett Carcano-gevär 40” med kikarsikte.

Fel gevär således och 40” modellen såldes vid tiden inte med kikarsikte påmonterat.


Bevisen som pekar på att det var Oswald som beställde (och mottog) geväret är flera. Skrivstilen på beställningen på geväret matchar Oswalds handstil, …
Samtliga dokument som rör inköpen av geväret och pistolen består av kopior av kopior av fotografisk film. En baggis att förfalska, vilket även konstaterades av HSCA’s handstilsexpertis. Glöm det.

Betalningsordern ska dessutom handhas och stämplas av inte mindre än tre st banker i Federal Reserve System innan köpet går igenom. Inte en enda stämpel finns på den, vilket egentligen räcker för att konstatera att inget köp gick igenom, punkt.

leverans skedde till postboxen som Oswald hyrde
Se ovan, och inte en enda av de på Dallas USPS kom ihåg att de lämnade över ett tungt långt paket till Oswald några månader innan mordet. Detta trots att han var en nästan daglig kund och var känd av de flesta som jobbade i vid utlänningsdisken.


Fortsättning [Del 2 av 2] följer.

LasseMaja
Redaktionen
Inlägg: 5076
Blev medlem: 22 jan 2003 08:19
Ort: Dalarna

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av LasseMaja » 03 dec 2015 21:59

Har modrerat efter att rapporter inkommit!