En dag i den engelska fotbollen

Diskussioner kring vår historia i allmänhet.
Stefan Lundgren
Stödjande medlem 2020
Inlägg: 11668
Blev medlem: 11 aug 2003 17:15
Ort: Uppland

En dag i den engelska fotbollen

Inlägg av Stefan Lundgren » 07 nov 2015 08:32

Nu tänker jag startar en liten ovanlig handling så här långt på Skalman och jag har följt den engelska fotbollen i drygt 30 år. Tänker börjar skriva om en dag i den engelska fotbollen och det är den 18 mars 1972. Då spelades fyra matcher i den sjätte omgången av FA-cupen och sju i gamla division 1 (OBS: det hette division 1-4 fram till 1992 då starten av Premier League drogs igång).

Få se om en eventuell fortsättning

FA-cupen:

Birmingham slog Huddersfield med 3-1 inför 52 500 åskådare hemma på St Andrews och Leeds hade hemmaslagit Tottenham med 2-1 sedan Jackie Charlton hade avgjort i den andra halvleken. Arsenal bortaslog Orient i ett Londonderby med matchens enda mål av Alan Ball inför 31 768 åskådare. På Old Trafford spelade Manchester United och Stoke 1-1 och båda målen kom i andra halvleken, George Best för hemmalaget och den senare Manchester Unitedspelaren Brian Greenhoff för Stoke.

Division 1:

Sju matcher spelades!!!

Crystal Palace-Wolverhampton 0-2
Målen gjordes av Derek Dougan och Jim McCalliog i den andra halvleken inför 24 823 åskådare på Selhurst Park.

Derby-Leicester 3-0
Det var hemmalagets Derbys storhetstid och klubben skulle ta sin första ligatriumf denna säsong, den andra skulle komma tre år senare. Målen mot Leicester City gjordes av John O´Hare, Alan Durban och Kevin Hector.

Ipswich-Southampton 1-1
I första halvleken gjorde bortalaget Southampton mål genom Bobby Stokes medan hemmalaget kvitterade genom Trevor Whymark i den andra halvleken. Publiksiffran på Portman Road var 15 524 åskådare.

Liverpool-Newcastle 5-0
Målen gjordes av Chris Lawler, Emlyn Hughes, John Toshack, Kevin Keegan och Steve Heighway inför 43 890 åskådare på Anfield Road.

Manchester City-Chelsea 1-0
Målet gjordes i första halvlek genom Tommy Booth inför 53 322 åskådare på Citys hemmaarena Maine Road.

Sheffield United-Everton 1-1
Båda målen gjordes i den första halvleken, Alan Woodward för hemmalaget Sheffield U och högerbacken Tommy Wright gjorde målet för Everton.

West Ham-Nottingham 4-2
Bryan "Pop" Robson gjorde två av målen och var den ende som gjorde fler än ett mål under en match under denna ligaomgång i den dåvarande högsta divisionen. Geoff Hurst och Trevor Brooking blev de andra målskyttarna för hemmalaget West Ham. För bortalaget gjorde Duncan McKenzie de båda målen.

Källa: Shoot Magazine 21 mars 1992 med stöd av Wikipedia.

I källan finns inte närmare uppgifter om målskyttar i de tre andra divisionerna.

Stefan