Akvakvit respektive brännvin

Diskussioner kring vår historia i allmänhet.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Hexmaster
Saknad medlem †
Inlägg: 10194
Blev medlem: 12 juni 2004, 18:41
Ort: Tjörn
Kontakt:

Akvakvit respektive brännvin

Inlägg av Hexmaster » 12 oktober 2012, 08:28

SAOB skrev:(ett slags finare) brännvin
Under åtminstone 1800-talet syftade begreppet akvavit inte på brännvin med särskild kryddning (som idag), utan på brännvin av bättre sort. Någon som vet vari skillnaden låg mer precist?
Potates-bränwin har en så angenäm smak, at det knappt kan skiljas från Aquavit.
Nybloggat om ett fint klipp från 1806.

Användarvisningsbild
Hans
Redaktör och stödjande medlem 2024
Inlägg: 28557
Blev medlem: 11 juli 2002, 12:52
Ort: Utrikes

Re: Akvakvit respektive brännvin

Inlägg av Hans » 12 oktober 2012, 10:17

Vidare läsning: http://runeberg.org/nfbd/0231.html

MVH

Hans

Användarvisningsbild
Hexmaster
Saknad medlem †
Inlägg: 10194
Blev medlem: 12 juni 2004, 18:41
Ort: Tjörn
Kontakt:

Re: Akvakvit respektive brännvin

Inlägg av Hexmaster » 21 oktober 2012, 10:04

Det fick pekas ut för mig innan jag upptäckte det:
torde hafva sitt förnämsta värde genom längre tids lagring, såsom akvavit
Akvavit var alltså lagrat brännvin. Där man kan förutsätta att man använde prima vara till att börja med.

Skriv svar