Getkött?

Diskussioner kring vår historia i allmänhet.
KoteGaeshi
Medlem
Inlägg: 868
Blev medlem: 10 december 2008, 03:08

Re: Getkött?

Inlägg av KoteGaeshi » 29 november 2013, 08:52

Lammskalle har jag ätit, ganska trevligt, likt kräftor i och med "mycket pill för lite kött"-principen - även det (antar jag) fattigmansmat som ni är mer exklusivt. Getcurry - tja,köttet smakade inte mycket med tanke på såsen men konsistensen var lite pulled pork-mässig, fast "trådarna" mer svårtuggade och som sagt - tandpetare! Då föredrar jag [rå]-get!
Annars verkar det rimligt, det där med att man inte satsade samma förädlingsresurser på getterna som på nötkreatur, svin och får.
Lá carita i hamil mára alasaila cé nauva

Användarvisningsbild
Markus Holst
C Skalman
Inlägg: 13601
Blev medlem: 4 september 2006, 15:28
Ort: Västergötland
Kontakt:

Re: Getkött?

Inlägg av Markus Holst » 29 november 2013, 14:27

Lammskalle och torsktoddar lär vara nationalrätter på Gotland. Man åt själv det som inte gick att sälja. Därför dessa vanor.

Skriv svar