Generellt sett är amerikansk mat klart undervärderad, svenskar tror att det bara är snabbmatskedjor punkt slut. Det stämmer inte, man kan äta väldigt bra och prisvärt i staterna. De är ett land av invandrare så du kan få alla världens kök i bra original och dessutom är de företagare och tvekar inte med att experimentera - så du kan få ovanliga och goda blandningar. Det första som slår mig som grodofil är att jag uppskattade chilisåsen till ostronen. Sedan är det en dröm att gå till en
riktig hamburgerrestaurang där de frågar
hur (välstekt, rosa, blodig) du vill ha din hamburgare tillagad förutom vad du vill ha till.
Hexmaster skrev:Kalkon har jag ätit en hel del för länge sen (även slaktat) och jag förstår inte charmen med köttet. Torrt och tråkigt. Ljust och mörkt minns jag men verkligen inte om det var någon nämnvärd skillnad. Fläsk och nöt på samma djur? Inte en chans.
Här bör du låta faktoidgenen i dig låta den fula fågeln få en andra chans. Fläsk och nöt har inget med kalkon att göra - mer som en annorlunda kyckling ser jag
Dinde'n som. Här nere är den billig och god, köps i bitar oftast, som kyckling, inte mer svårlagad än just den. Julkalkon har jag bara smakat 2-3 gånger i mitt liv så där uttalar jag mig inte.
lampros skrev:Gott fågelkött kan annars vara vildfågel (fasan, rapphöna, orre), en aning torrt det med men SMAKEN av det vilda är inte att förakta. Annars kan man ju fuska och mala i lite ENBÄR i skysås om man vill att fågel eller annat kött ska smaka vilt.)
Delar din uppfattning men nu kanske vi är OT - hur är det med viltfågel och framför allt enbär i staterna?
MVH
Hans