Letar efter forskningshjälp

Diskussioner kring pansarfordon och dess utveckling genom tiderna.
sp15
Medlem
Inlägg: 26
Blev medlem: 06 aug 2013 22:25

Letar efter forskningshjälp

Inlägg av sp15 » 03 feb 2014 20:14

Hej jag och en till person (renhanxue på Wot forum) har under en tid nu undersökt Svensk pansarhistoria före 1970. Vi har gjort detta genom besök till krigsarkivet i Stockholm och vi har funnit mycket intressanta fordon och andra saker. Vårt mål är att möjliggöra ett förslag till ett fullt Svenskt "Tech tree" i spelet World of Tanks, vi har redan kontakt med företaget och letar nu information.

Landsverks Strv "Pilen", en del av våra nya fynd på Krigsarkivet
fulla dockumentet kan ses på http://tanks.mod16.org/2014/02/01/list- ... pril-1949/
Bild

Jag vill peka ut att vi gör detta på fritid och att vi inte är "professionella" historiker eller något sådant. I alla fall nyligen så har vi velat utöka vårt sökområde. Vi vet att SPHF och Landskrona Museum har delar av Landsverks arkiv, men varken jag eller renhanxue har någon kontakt på SPHF eller med någon i Landskrona. Detta är varför vi letar efter hjälp.

Jag antar att vi också letar efter någon som har tillgång till Bofors privata arkiv (specifikt info från 1920-1970 angående stridsvagnar och liknande) Jag förstår att få kontakt med en sådan person är osannolikt men jag frågar i alla fall.


Som jag sa så är vårt mål att lägga till Sverige som en nation i spelet World of Tanks, om du inte känner till spelet så kan du läsa här (http://worldoftanks.eu/en/content/guide/general/). Vi har som sagt gjort egen forskning via internetkällor så som Ointress.se, och ni kan se det flesta av det vi har hittat här http://tanks.mod16.org/ renhanxues "blog" och via mina trådar på de amerikanska och europeiska Wot forumen
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... tank-tree/
http://forum.worldoftanks.com/index.php ... iscussion/

Om ni vill kontakta mig direkt så är min email: superplayer009@gmail.com
Och renhanxue borde kunna bli kontaktad via: tankarchives@mod16.org