Om Tyskland segrat?

Diskussioner om alternativa vägar historien kunde ha tagit.
Användarvisningsbild
Ungraren
Ny medlem
Inlägg: 13
Blev medlem: 22 dec 2003 00:39
Ort: Ungern

Om Tyskland segrat?

Inlägg av Ungraren » 23 dec 2003 02:12

Tanken har slagit mig

Vad hade hänt om Hitlers tredje rike vunnit kriget?


En utrotning av alla icke tyskar?
Jag skulle tro det, Hitler hade utrotat alla och skapat tyskt världsherrevälde med Berlin som huvudstad ...

Eller vad tror ni?

Användarvisningsbild
Memorabilia
Medlem
Inlägg: 16
Blev medlem: 21 dec 2003 18:39
Ort: Stockholm

Inlägg av Memorabilia » 23 dec 2003 02:34

Jag tror nog att en massa partisaner/rebellgrupper hade tvingat Tyskland till nederlag i alla fall...
Man kan inte besegra så många folkslag

Robban
Medlem
Inlägg: 312
Blev medlem: 25 jun 2003 18:58
Ort: gbg

Inlägg av Robban » 23 dec 2003 12:03

Tyskland skulle knappast utrota alla icke tyskar, det var ju inte så att de hatade alla som inte var rena tyskar.
Sen skulle dom ALDRIG klara av att döda så många.

Användarvisningsbild
Raskolnikov
Medlem
Inlägg: 116
Blev medlem: 18 nov 2003 17:35
Ort: Östergötland

Inlägg av Raskolnikov » 23 dec 2003 12:33

Tveksamt om de skulle ha etablerat "världsherrevälde" de skulle nog ha nöjt sig med att lägga Europa under sig,vilket de nästan gjorde ändå,Fattades ju bara Sverige,England,Irland och Schweiz som inte var tyskockuperade eller allierade,jag tror inte att det skulle blivit mer folkmord än det på judarna. Om man ser till idag så hade vi nog levt upp i ett betydligt mer konservativt men framför allt diktatoriskt samhälle,det är ju givetvis svårt att sia om hur nationalsocialismen och Tredje Riket skulle ha utvecklats efter att ha överlevt det andra världskriget.

Användarvisningsbild
elRappo
Medlem
Inlägg: 422
Blev medlem: 16 nov 2003 17:38
Ort: Sverige

Inlägg av elRappo » 23 dec 2003 13:49

varför tror du att det skulle bli konservativare? Nationalsocialismen var väl inte konservativ, eller? :roll:

Användarvisningsbild
Raskolnikov
Medlem
Inlägg: 116
Blev medlem: 18 nov 2003 17:35
Ort: Östergötland

Inlägg av Raskolnikov » 23 dec 2003 16:06

Jag tänker på saker som "homosex-rörelsen" feminist-rörelsen,mångkultur och andra relativt liberala fenomen som jag inte kan se en röd linje mellan dem och ns:en

Användarvisningsbild
Petter D
Medlem
Inlägg: 382
Blev medlem: 03 maj 2003 09:31
Ort: Sverige

Inlägg av Petter D » 23 dec 2003 16:18

Tredje Riket 2003

Germania
I centrum av det mäktiga Stortyska Riket ligger Germania, tidigare känt som Berlin. Denna stad byggdes om av Hitlers chefsarkitekt och rustningsminister Albert Speer. Staden är nu ett imponerande monument över det Stortyska Riket, byggd i granit, marmor och glas. Några av stadens sevärdigheter är Grosse Hall de Reich, Göring-flygplatsen och Wermatch överkommando. Staden har 15 miljoner invånare.

Två bilder på staden:

Överblick:
Bild
Grosse Hall de Reich:
Bild

Riket
Det Stortyska riket upptar Polen, Tjeckoslovakien, Ungern, Österrike, Skandinavien, Nederländerna, Belgien, Luxembourg och Schweiz. Den europeiska delen av Sovjet har till största delen annekterats av Tyskland men Moldavien och lite ytterliggare områden har tillfallit Rumänien. Storfinland har fått Kolahalvön och alla områden fram till Barentshav. Murmansk är dock en tysk enklav. Turkiet har fått mindre delar av Kaukasus. Övriga delar av europeiska Sovjet har alltså tillfallit det Tyska riket. Alsace-Lorraine och burgundy har stulits från Frankrike. Riket har 220 miljoner "Ariska" invånare och 130 miljoner ”undermänniskor”. De senare gör alla skitjobben för en skitlön och är andraklassens medborgare, inte mycket mer än slavar. Deras antal hålls ner genom abort, preventivmedel och sterilisering. Till arierna räknas germanska folk som till exempel svenskar, dessa har assimilerats av tyskarna.

Europa
Europa kontrolleras av Tyskland genom ESO, Europeiska Samarbetes Organisationen. Denna gör att alla europeiska arméer kontrolleras av ett gemensamt överkommando, det tyska. Det gör också att d-marken kan användas i alla länder, även om de nationella valutorna i nationalismens namn fått vara kvar. Den integrerar också de europeiska marknaderna och låter Tyskland på olika sätt (många informella) kontrollera de andra staterna. De stater som existera i Europa vi denna tidpunkt är: Tyskland, Italien (Serbien ett protektorat, övriga Jugoslavien, Albanien och Grekland annekterat), Turkiet (Bulgarien ett protektorat), Rumänien, Frankrike, Spanien, Portugal och Storbritannien (Irland återtaget 1960).
Storbritannien underställer dock inte sina styrkor Tyskland.

Afrika
Italien härskar över Libyen, Egypten, Sudan, Madagaskar Gibraltar, Spanska nordafrika och Afrikas horn. Frankrike har kvar sitt kolonialvälde i Afrika. Portugal har kvar sina kolonier.
Afrikanska samväldet bestående av Rhodesia, Botswana, Sydafrika, Zaire, Burundi, Rwanda, Uganda och Tanzania styrs av den vita minoriteten och är vänskapligt sinade till Tyskland. Detta land, demokratiskt om du är vit, har haft en stor inflyttning från UK. Hela den icke-germanska befolkningen i Belgien deporterades hit 1948. och Tyskarna har tagit tillbaka Namibia. Övriga länder i Afrika är självständiga.

Amerika
I Amerika så är samtliga länder relativt demokratiska framgångsrika marknadsekonomier, alla nära knutna till USA.

Asien
I Asien så är Indien en självständig stat, och en medlem av Axeln. Indien har inte delats. Persien är en tysk lydstat, och inte bara det: Den tyska Rikskanslern får vid sitt tillträde till makten automatiskt titeln Shah av Persien. Övriga asiatiska stater är demokratier och marknadsekonomier, alla nära knutna till USA. Ryska Unionen (forna asiatiska Sovjet) är ett enda stort kaos av inbördeskrig mellan klaner, storryssar, kommunister, nationalister och Gud vet vem. Infrastrukturen har brutit samman och landet liknar Amerika i den amerikanska filmen Postman. Fast mer våldsamt. Italien styr Mellanöstern. Övriga asiatiska stater är demokratier och marknadsekonomier, alla nära knutna till USA.

Oceanien
Demokratiskt, kapitalistiskt och USA-allierat.

Livet i Riket
Det tyska folkets materiella standard motsvarar den i vår tidslinje, till och med lite högre. Det finns dock här också en stor minoritet av undermänniskor. Dessa lever patetiska liv i små lägenheter, i dåliga underhållna betongkomplex.
Tyskarna är ett väldigt idrottande folk. Alla pojkar och unga män har 1.5 timmar idrott i skolan varje dag. Efter skolan så är alla inblandade i Hitler Jugend från 10-års ålder. Har man någon talang så hamnar man i en specialgrupp, till exempel en special grupp för friidrottare. TV-utbudet är mycket mindre i Tyskland för att motivera idrottsliga aktiviteter, bara någon långfilm på helgerna, någon daglig såpa, ett krigsprogram och kanske någon miniserie då och då. Propaganda finns det dock gått om på Nyhetskanalen.
En tysk kvinna med barn under 15-års ålder är mer eller mindre förbjuden att arbeta, annars kan hon arbeta halvtid. Tyskarna är väldigt moraliskt konservativa, inget amerikanskt mode med kort korta kjolar där inte! En kvinna måste lyda sin man, hon blir till och med delvis omyndig när hon gift sig. Barn uppfostras på det gamla viset med käpp eller bältrem. Sex före äktenskap är strikt förbjudet. Likaså preventivmedel. Bögar avrättas. Tyskland är en diktatur, dock inte ett skräckvälde. Man blir inte bortsläpade av säkerhetspolisen om drar ett litet skämt om byråkratin, men att komma med regimkritik är inte hälsosamt. Är man aktiv dissident eller allmänt kritiserar regimen gång på gång, då hamnar man i KZ.

Övrigt
Den stortyska armén är värnpliktig men ändå, utan tvekan, den bästa i världen. Jämför med den israeliska armén i vår tidslinje.
Tyskland har hyffsade realtioner med resten av världen och handlar friskt med både USA och Japan. En internationell avspänning har skett (båda sidor har gått ner till ca: 2000 kärnvapen), och både Tyskland (som var först i rymden och på månen) och USA bygger missilförsvar.

Så vad tycker ni? Hur ser ert Tyskland 2003 ut?
Senast redigerad av 1 Petter D, redigerad totalt 23 gånger.

Användarvisningsbild
Memorabilia
Medlem
Inlägg: 16
Blev medlem: 21 dec 2003 18:39
Ort: Stockholm

Inlägg av Memorabilia » 23 dec 2003 16:46

Centurion skrev:Tredje Riket 2003
Efter att ha sett dokumentären om Albert Speer så liknar det ditt också...

Användarvisningsbild
Petter D
Medlem
Inlägg: 382
Blev medlem: 03 maj 2003 09:31
Ort: Sverige

Inlägg av Petter D » 23 dec 2003 16:58

Memorabilia skrev:
Centurion skrev:Tredje Riket 2003
Efter att ha sett dokumentären om Albert Speer så liknar det ditt också...
Vad har jag nu missat? Speer dokumentär?

Användarvisningsbild
Martin Tunström
Medlem
Inlägg: 4279
Blev medlem: 23 mar 2002 17:55
Ort: Helsingborg

Inlägg av Martin Tunström » 23 dec 2003 17:28

15 miljoner invånare
8 miljoner människor skulle bo i Germania.
Grosse Hall de Reich
Har jag aldrig hört, bara Grosse Halle.
Göring-flygplatsen


Tempelhof skulle heta Tempelhof.
Polen, Tjeckoslovakien, Ungern, Österrike, Skandinavien, Nederländerna, Belgien, Luxembourg och Schweiz.
Och Frankrike, Bulgarien, Jugoslavien [utom de områden kring havet som Italen skulle förfoga], Rumänien, Grekland och de brittiska öarna. I Frankrike och Norge skulle det anläggas viktiga hamnkomplex för den tyska marinen:
I omedelbar närhet av den norska staden Trondheim skulle på grund av det gynnsamma strategiska läget den
största tyska marinbasen - med varv, en dockanläggning och en stad för 250 000 tyskar.
källa: Albert Speers memoarer, sid: 118
I övrigt utgick Hitler från att också Saint-Nazaire och Lorient i Frankrike liksom de brittiska kanalöarna på grund av lämpligt geografiskt läge skulle inlemmas i ett framtida bassystem för marinen.
Källa: Albert Speers memoarer, sid: 119

Om Hitler ville ha hela världen vet jag inte, men dessa citat kan vara av intresse:
När Hitler talade om "världsherravälde" menade han allvar. Det "storgermanska rike" han ville skapa av
det erövrade Europa skulle utgöra ett första steg till en dominans över hela världen. I ett samtal med sin rival
Otto Strasser 1930 säger han: "Tro mig, hela nationalsocialismen är ingenting värd om den inskränker sig till Tyskland
och inte ser till att den bästa rasen kommer härska över hela världen i åtminstonde tusen [tusenårs riket] eller tolv
hundra år". Och två månader efter krigsutbrottet inpräntar han i sina försvarsgrenschefer: "Nu måste det avgöras vem
som ska dominera Europa och därmed världen... Denna värld är till för den som erövrar den."
Källa: Hitler i närbild.
Men där slutade kontinuiteten. Ty det som de revisionistiska konservativa av von Neuraths, von Blombergs, von Papens eller von Weizsäckers typ betraktade som mål var för Hitler inte
ens en etapp utan bara en förberedande steg. Han föraktade sina halvhjärtade partners därför att de inte ville åstadkomma vad den omstridda formuleringen tillskriver dem: "språnget till
världsherravälde", som var det "framtidsmål" han hela tiden siktade mot: inte nya (och än mindre gamla) grännser utan nytt rum, en miljon kvadratkilometer, ja allt land till Ural och slutligen också mer än så: "Vi skall diktera våra lagar i öster. Vi kommer att bryta oss fram och undan för undan tränga fram till Ural". Jag hoppas att redan vår generation
klarar det... Sedan kommer vi att ha ett sunt urval för all framtid. Därmed kommer vi att skapa förutsättningar för att hela det av oss, det germanska folket, ledda, ordnade och styrda Europa under generationer kan klara sin ödeskamp mot ett Asien som säkerligen åter kommer att tränga fram. Vi vet inte, när det blir. När en människomassa på 1 till 1,5 miljader går till verket från den andra sidan, då måste det germanska folket hålla stånd i sin livskamp med sina, förhoppningsvis, 250 till
300 miljoner tillsammans med de andra europeiska folken till ett antal av 600 till 700 miljoner, och med ettuppmarschområde som sträcker sig till Ural eller om hundra år utöver Ural.
Källa: Joachim C.Fest "Hitler, sid: 707-708.
"Den nationella livsfilosofin uttrycker naturens innersta vilja, eftersom den återupprättar det krafternas fria spel som måste leda till ständigt förbättrade arvsegenskaper ända till dess att de bästa inom nänniskosläktet dominerar världen och får fritt utlopp för sin aktivitet på områden som delvis befinner sig över den och delvis utanför den. Vi har alla en känsla av att i en avlägsen framtid kommer mänskligheten att mötas av problem som endast den högsta rasen är utrustad för att lösa, sedan den blivit herrefolk och stöds av hela jordklotets resurser och möjligheter."
En artikel av intresse:
Europäische Wirtschaftgemeinschaft

Leading Nazi economist Werner Daitz ran a "Central Research Institute for National Economic Order and Large Area Economics", which tried to formulate economic policies for a unified Europe. Berlin Union of Businessmen and Industrialists held a 1942 conference to discuss the creation of the Europäische Wirtschaftgemeinschaft, which translates as "European Economic Community". Daitz and his collegues were backed by Walther Funk and reichsminister Goebbels (who stated in 1943, that "The aim of our struggle must be to create a unified Europe"), Rosenberg, Haushofer and his pupil Hess (the leading geopoliticians) and foreign minister von Ribbentrop (who voiced for an European Confederation).

Goebbels spouted the familiar-sounding arguments that the nation-state is too small and impractical a unit to solve the complex problems of the day; that a revolution in transport and communications has rendered national borders obsolete and undesirable; that the fact of economic "interdependence" demands a new political order; and that a world of unregulated nation-states has an in-built tendency to war.

According to Daitz's plans, this New Europe would have single European Currency and no internal custom borders. I am aware that many western European nations had numerous pro-fascist, pro-unification movements even before the war (Ordre Nouveau, Jeune Europe, L'Action Francaise). Politicians like Leon Degrelle believed that after the war Europe would be unified, and Waffen-SS would become an unified European defense force. According to one (but unverified) source, Finnish president Risto Ryti made an initiative in 1943 to establish an Pan-European conference to minister the post-war unification. Ryti himself was an advocate of Confederacy, as a strong Pan-European alliance would chech German power in the New Europe. Marshal Petain stated that the reason for a unified Europe was to prevent any new war breaking out in Europe, especially between French and Germany.
Hahaha, tänker på EMU och EU.

Sex före äktenskap är strikt förbjudet.
Nja, sex utanför äktenskapet sågs inte som fult för nazisterna, lebensborn upprättades till stora delar för kvinnor som fött barn utanför äktenskapet.

/Anno
Senast redigerad av 1 Martin Tunström, redigerad totalt 22 gånger.

Användarvisningsbild
Martin Tunström
Medlem
Inlägg: 4279
Blev medlem: 23 mar 2002 17:55
Ort: Helsingborg

Inlägg av Martin Tunström » 23 dec 2003 17:39

Robban skrev:Tyskland skulle knappast utrota alla icke tyskar, det var ju inte så att de hatade alla som inte var rena tyskar.
Sen skulle dom ALDRIG klara av att döda så många.
Jag är av en annan mening, utrustning och kapicitet fanns för att kunna utrotta andra folk, man hade trots allt tagit död på 11-12 miljoner människor i Förintelsen mitt i pågånde krig. [Alla avrättades inte på industraliserad väg dessutom] Eller som Lindir skrivit i en annan tråd:
I början var prioriteten att befria Tyskland och alla områden där det bodde tyskar (och andra arier) från dessa
mindervärdiga element. Senare kompletterades detta med "insikten" att man aldrig skulle slippa dessa raselement
för gott om man inte utrotade dem helt och hållet. Annars kunde de ju få för sig att flytta till Tyskland och
"infektera" tyskarna någon gång i framtiden. Notera att det hette den slutliga lösningen.
Källa: viewtopic.php?t=8804&highlight=f%F6rintelsen

/Anno

Användarvisningsbild
Martin Tunström
Medlem
Inlägg: 4279
Blev medlem: 23 mar 2002 17:55
Ort: Helsingborg

Inlägg av Martin Tunström » 23 dec 2003 17:48

Självklart skulle också den slaviska befolkningen användas som slavkraft, man planerade gigantiska superläger på storleksordningen 250.000 (!!), alltså 2 gånger Helsingborgs befolkning.

Bild

http://www.sub.su.se/national/tfori18.htm

/Anno

Användarvisningsbild
Petter D
Medlem
Inlägg: 382
Blev medlem: 03 maj 2003 09:31
Ort: Sverige

Inlägg av Petter D » 23 dec 2003 18:57

8 miljoner människor skulle bo i Germania.
Jag gissar att Speers Germania var tänkt åt 8 miljoner invånare, emn folk har en tendens att dras till huvudstäder och eftersom nazzarna inte är några commisar så finns det inte så mycket dom kan göra. Så en expantion av staden verkar inte allt för otrolig.
Har jag aldrig hört, bara Grosse Halle.
Är du säker? Jag tycker mig ha hört både Grosse Hall de Reich och Rikets Stora Sal. Bland annat i Fatherland.
Nja, sex utanför sågs inte som fullt för nazisterna, lebensborn upprättades till stora delar för kvinnor som fött barn utanför äktenskapet.
Nazisterna har aldrig varit främmande för lite realpolitik, och att dom valde att i Norge (och Danmark? Ännu fler ställen?) utnyttja det soldater alltid lämnar efter sig är väl inte alls för konstigt. Men detta gör inte att nazzarna stödjer sådant som sex utanför äktenskapet i vanliga fall. Jag har inga bevis för det jag säger, annat än sådant jag har hört (visst är det mycket man hört som mans knar källa till...) och sådant som är logiskt om man betänker vilka nazisterna var.
Tempelhof skulle heta Tempelhof.
Tveksamt. Speer använde säkert namnet Tempelhof när han ritade stället, men detta är ju på intet sätt avgörande till vad stället faktiskt döps. och då tror jag faktiskt att man döpt det till Göring-flygplatsen eller någ snarlikt. Men det är bara lösaspekulationer.

Det där om att annektera Frankrike och allt (världen! :lol: ) tror jag inte på. Hitler kan säkert yrat fram något sådant i ett tillstånd av maktgalen eufori, men att det skulle ske är knappast troligt. Speer säger väl själv i sina memoarer att Hitler ville ha tillbaka ALSA-LO, lite av norra Frankrike och Burgundy (Tysk-romerska riket, du vet).

Användarvisningsbild
Memorabilia
Medlem
Inlägg: 16
Blev medlem: 21 dec 2003 18:39
Ort: Stockholm

Inlägg av Memorabilia » 23 dec 2003 18:57

Centurion skrev:
Memorabilia skrev:
Centurion skrev:Tredje Riket 2003
Efter att ha sett dokumentären om Albert Speer så liknar det ditt också...
Vad har jag nu missat? Speer dokumentär?
Hitlers Hantlangare som gick för länge sen :)

Användarvisningsbild
Memorabilia
Medlem
Inlägg: 16
Blev medlem: 21 dec 2003 18:39
Ort: Stockholm

Inlägg av Memorabilia » 23 dec 2003 18:59

Anno skrev:Självklart skulle också den slaviska befolkningen användas som slavkraft, man planerade gigantiska superläger på storleksordningen 250.000 (!!), alltså 2 gånger Helsingborgs befolkning.

http://www.sub.su.se/national/bfori59.jpg

http://www.sub.su.se/national/tfori18.htm

/Anno
Det finns minimal text lite här och var... du råkar inte veta vad det står? :(