Sovjetiska rymdfärjor

Diskussioner kring teknikens utveckling genom tiderna och dess inverkan på vår historia.
Ben
Medlem
Inlägg: 8761
Blev medlem: 20 jun 2002 13:58
Ort: Sverige

Sovjetiska rymdfärjor

Inlägg av Ben » 29 jun 2015 19:06

För den som är intresserad: färska bilder från resterna av de sovjetiska/ryska rymdfärjeprogrammet "Buran" i Bajkonur - http://ralphmirebs.livejournal.com/219949.html

MedMigMotMig
Utsparkad
Inlägg: 131
Blev medlem: 13 apr 2013 10:46

Re: Sovjetiska rymdfärjor

Inlägg av MedMigMotMig » 08 aug 2015 12:52

Det ligger ölburkar i cockpit. Det ser ut som om någon haft sex där. "Dilapidated" är ett utmärkt ord för att beskriva detta tillstånd. Och det ryska rymdprogrammet kommer fortsatt inte att flyga till yttre rymden. Och Putler bygger en ny rymdflygplats också. Men hans arbetare klagar ganska fräckt över att de inte får någon lön. När medarbetarna försöker tala om något för dig genom att måla bokstäver på taket, då har man ett organisationskulturellt ledarskapsprobläm. (Gillar Putlers mycket tvivlande blickar i de andra fotona i den här länken, han förstår nog att det här inte kommer att funka)
http://siberiantimes.com/other/others/n ... our-wages/

Och jag tycker det här fotot av Putler vid en gammaldags limmad modell av den tilltänkta nya kosmodromen är så lustig. En modell av siberisk skog, med lite miniatyrbyggnader ett par meter bort på bordet. Varför gör man en sån sak? Är detta hans högsta rymdrådgivare? Jag förstår varför de gör så dystra miner, this won't fly.
http://www.parabolicarc.com/wp-content/ ... chny4.jpeg