Förut fanns uppsatsen online på Uppsala Universitet, numera är det lite svårare om det inte har blivit ändrad igen. Men annars kan ni höra av er till institutionen som jag angav i mitt senaste inlägg i telegraftråden.
ARKIV
RIKSARKIVET:
HUVUDARKIVETNämnden för televisionsforskning Inledning År 1947 bildades i Stockholm Nämnden för televisions- forskning av Försvarets forskningsanstalt, Tekniska högskolan i Stockholm, Telestyrelsen, AB Radiotjänst, Telefon AB L.M. Ericsson och företrädare för rundradioindustrin. Ett sonderande möte ägde rum den 10 juni 1947, och nämndens första sammanträde hölls den 10 november samma år. Nämnden har bedrivit forskningsverksamhet inom televisionsområdet i avsikt att undersöka förutsättningarna för att införa TV i vårt land. I dess regi installerades två TV-sändare för provsändningar på Tekniska högskolan i Stockholm. Nämnden synes ha upphört utan att något formellt beslut om dess avveckling fattades. Det sista sammanträdet tycks ha ägt rum den 16 mars 1960. Arkivet levererades till Riksarkivet i oktober 1992 (Dnr 2851-92) och består av c:a 1 hyllmeter. Hela arkivet är kartonglagt. Riksarkivet i december 1992 Leif Alverholm Eflerleverans av serie D 2 Journaler och sändningsprotokoll 2000-03-17. Ellinor Melander
http://www.nad.ra.se/Arkis2/NADpages/ar ... 02440207BB}
Här var en liten början.År 1908 var Arvidsjaur, Norrbottens län, växelstation för telefonverksamheten under Byske centralstation. Den 1 oktober 1930 överfördes telegrafverksamheten från Byske till Arvidsjaur. Stationen belv centralstation och därmed underställd huvudstationen i Sundvsall, VI:e distriktet. Centralstationen överfördes till Umeå centralstationsområdet den 1 januari 1966. Den huvudsakliga uppgiften var att övervaka telefon- och telegramtrafik samt drift och underhåll av station och stolplinjer. Stationens arbetsuppgifter var samtalsväxling och abonnemangsrörelse (försäljning, uppbörd, katalog) samt att mottaga och avsända telegram från allmänhet och stationer. År 1896 anläggs ett lokalt telefonnät i Arvidsjaur och 1913 når rikstelefonnätet Arvidsjaur och Arjeplog. För ytterligare historik, se Norra regionkontorets arkiv, Sundsvall. Arkivet uppvisar luckor. Verksamhetstiden är från 1890-talet; tidsperioden för handlingarna från 1933. Personaldossieer och personalkort, se Umeå teleområde arkiv och Region Nords arkiv.
Stefan