Nattens jägare - ett tyskt nattjaktess i andra världskriget av Max Thimmig

Diskussioner kring litteratur och andra källor till vår historia. Värd: B Hellqvist
Christer Bergström
Medlem
Inlägg: 260
Blev medlem: 17 dec 2005 18:17
Ort: Sverige

Nattens jägare - ett tyskt nattjaktess i andra världskriget av Max Thimmig

Inlägg av Christer Bergström » 13 maj 2015 16:55

Ny flygkrigsbok utkommer i oktober 2015:

Nattens jägare - ett tyskt nattjaktess i andra världskriget av Max Thimmig

Detta är en helt fantastisk och unik biografi av det tyska flygaresset Wolfgang Thimmig. Han började kriget som pilot på en Messerschmitt 110 Zerstörer, med vilken han flög sitt första stridsuppdrag över Polen den 1 september 1939. Han var i oavbruten fronttjänst genom hela kriget och överlevde otroligt nog. Han var ett av det tyska nattjaktflygets första riktiga ess och avancerade till att bli chef för en nattjakteskader. Hösten 1944 avskedades han för sin opposition mot nazismen, men återtogs efter ett tag i tjänst då hans kunskaper var ovärderliga.
Boken är unik på många vis - inte minst därför att Thimmig gifte sig med en göteborgska och tillbringade mycket tid i Göteborg. Så småningom flyttade hans Ulla till Tyskland. Efter kriget slog han sig ned i Göteborg.

Boken är skriven av Wolfgangs sonson, den svenske Max Thimmig (boende på Orust). Han har tillgång till ett enormt och helt unikt material i form av sin farfars berättelser, anteckningar, alla hans dokument (såsom loggbok etc) och en enorm mängd av Wolfgang Thimmigs aldrig förr publicerade privatbilder från kriget - många av dem i färg.
Det är en enormt spännande bok, och Max har valt att skriva den i samma stil som hans farfar skrev och berättade, vilket ger en ovanligt bra känsla av autenticitet. Dessutom har Max i många år forskat mycket kring sin farfars krigsöde. Han har identifierat samtliga flygplan som hans farfar sköt ned och har rest och träffat och intervjuat många av de överlevande besättningarna, eller de stupades anhöriga, har besökt och fotograferat nedslagsplatser och stupade flygares gravar. Det blir även en hel del "now and then"-bilder.

Boken har ett stort antal färgprofiler av Jim Laurier, som gjorde färgprofilerna till Slaget om England, och kommer att ha en stor översiktskarta av Samuel Svärd. Den trycks på samma fina papper som Slaget om England.

Som förläggare har jag tyvärr fått refusera ett antal bristfälliga manus - jag har som liten förläggare än så länge inte råd att satsa på annat än riktigt säkra kort. Men av de manus från andra som jag accepterat är det inget jag känner mig mer säker på än detta. Den här boken kommer absolut att bli en stor succé!

Bandtyp: Inbunden
Format: 229 x 305 mm (som Slaget om England)
Antal sidor: 172
ISBN: 978-91-982180-1-5
Pris: 299 kr
Utgivningsdatum: 1 oktober 2015

vaktelforlag.se

vaktelforlag@gmail.se

Bild