Gregorius guld

Diskussioner kring litteratur och andra källor till vår historia. Värd: B Hellqvist
Svante Björkum
Provmedlem
Inlägg: 1
Blev medlem: 20 jun 2013 08:42

Gregorius guld

Inlägg av Svante Björkum » 20 jun 2013 08:49

Stockholm 1421
I Gamla stan sitter en svartbroder och plitar ner bokstav efter bokstav. Han har viktiga saker att berätta. Han har överlevt pesten, själv är han övertygad om att det beror på hans överenskommelse med Gud. Han får leva vidare, men bara om han skriver ner mirakeltavlans otroliga underverk. För denna fantastiska tavla har inte bara hjälpt människor i nöd, den har även gjort många friska och till och med, hör och häpna, återuppväckt flera från döden.
Han börjar med sitt eget mirakel, därefter berättar han om Olof, pojken från Åland som drunknat. Han som låg i timmar under isen, men tack vare tavlan återväcktes till livet, helt frisk och kry.
Denna otroliga tavla ger inte bara människor hoppet tillbaka, den gör även munkarna rika som troll. Alla vill betala för sina underverk. Bara en enda donation var hela Erstaegendomen, med hundra årligen betalande arrendebönder.
Munkarna samlar sina skatter, men var blir de av?
Prinsessan Filippa från England kommer hit och gifts bort med kung Erik. Hon är 12 år och har med sig sina kronjuveler. Guldkronan muras in i brödernas källare, men hittas, säljs och göms undan.
Nu är den borta. Försvunnen. Liksom munkarnas skatter, liksom själva underverkstavlan.
Var blev de av?

”En välskriven och fantasifull berättelse med historisk verklighet i botten. Skeendet förgylls av religiösa mysterier, ockultism och märkliga mirakel.
Jag sväljer allt!”
Lektören författarcentrum.

Läs om den sanna spännande historien i ”Gregorius guld” av Svante Björkum, nyutgiven på bokförlaget Pennan.
Beställ på nätet, bokhandeln eller på www.pennan.se

(Om någon vill skriva om den i sin blogg så skickar jag gärna recensionsex.)
mvh!
Svante Björkum
sb@pennan.se