Viktig information om avdelningen

Diskussioner kring händelser efter kalla krigets slut. Värd: LasseMaja
Användarvisningsbild
Marcus
Medlem
Inlägg: 6488
Blev medlem: 22 mar 2002 21:27
Ort: Sverige

Viktig information om avdelningen

Inlägg av Marcus » 18 mar 2015 15:39

Vi har sedan en tid rört oss mot en situation där många trådar i framför allt denna avdelningen saknar all form av historisk koppling och analys, istället blir det alltför ofta bara (mer eller mindre) politiskt tyckande om olika dagspolitiska händelser och politiskt käbbel. Detta är inget som hänt över en natt utan något som kommit gradvis och naturligtvis får jag erkänna att vi i redaktionen inte agerat tydligt nog mot detta. Vi ser också att många medlemmar tröttnat på att det blivit för lite diskussioner om de senaste årtiondenas historia och istället för mycket politiskt käbbel och kommentarer om andra medlemmar, inte minst har vi sett detta genom rapporterade inlägg och pm till oss i redaktionen.
Vi hoppas att ni alla vill att forumet ska fortsätta handla om historia och att ni tillsammans med oss kommer att hjälpa till att återigen föra in mer historia i denna avdelningen.

Vi kommer att skärpa upp modererandet kring detta och kräva att det finns en historisk analys i nya trådar även i denna avdelningen.
Redan aktiva trådar kommer att bedömmas från fall till fall, trådar som innehåller mycket politiskt tyckande eller andra övertramp och ingen eller väldigt svag historisk koppling löper hög risk att låsas om ingen förbättring sker.

/Marcus