Välkommen till avdelningen avseende svenska miltära förband

Diskussioner kring svenska förband, krigsförband, numera nedlagda liksom de fortfarande aktiva, krigsplanläggning samt anläggningar under perioden från försvarsbeslutet 1925 till idag. Värd: MD650
Användarvisningsbild
MD650
Redaktör emeritus
Inlägg: 16318
Blev medlem: 27 mar 2002 13:40
Ort: Det egentliga Sverige

Välkommen till avdelningen avseende svenska miltära förband

Inlägg av MD650 » 13 jan 2007 17:02

Välkommen till avdelningen för diskussioner om svenska militära förband från 1925 och framåt.
I denna avdelning diskuteras svenska militära förband, krigsplanläggning, organisation m.m. från 1925 och framåt. Här diskuteras även försvarsanläggningar i olika former såsom artillerifort, bergshangarer och dylikt.
Varför årtalet 1925 har valts som avgränsning är för att det året fattades det ett försvarsbeslut som fick stora konsekvenser för Krigsmakten under bl.a. 2:a världskriget.
För frågor och diskussioner som avhandlar utrustning så hänvisas de till avdelningen "Militär utrustning genom tiderna". Är det frågor kring organisationsbestämmande utrustning, t.ex. hur många stridsvagnar som ingick i ett stridsvagnskompani i Pansarbrigad 63M, går det bra att ta det här. Vänligen observera att forumregeln om politisk agitation även gäller diskussioner om försvarsbeslut, etc. Lumparhistorier från sin egen eller någon annans värnplikt avhandlas inte här, utan hänvisas i förekommande fall till Loungen.