Litteratur om militär teknikhistoria

Diskussioner kring militär utrustning och dess utveckling genom tiderna.
Användarvisningsbild
Marcus
Medlem
Inlägg: 6488
Blev medlem: 22 mar 2002 21:27
Ort: Sverige

Litteratur om militär teknikhistoria

Inlägg av Marcus » 05 mar 2006 11:34

Denna tråd är avsedd för information om referenslitteratur, avhandlingar etc om militär teknikhistoria, såväl nyutkommen sådan som äldre sådan.

När ni rekommenderar en bok, skriv något kort om vad den behandlar och varför den rekommenderas, tack.


ps. diskussioner om litteraturen hör som vanligt hemma i avdelningen Historiska Källor & Litteratur, denna tråd är tänkt att vara en förteckning att utgå ifrån när man vill ha lästips i ämnet.

/Marcus

Bostich
Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: 31 aug 2007 13:00
Ort: Eksjö

Ammunitionslära 2009

Inlägg av Bostich » 23 jun 2009 14:43

Nu finns det en rykande färsk bok om ammunition utgiven av Försvarsmakten - M7747-244141 H Am- och minröj Ammunitionslära. Kanske inte så lätt att få tag för för den som inte arbetar inom Försvarsmakten, men för den som arbetar inom FM finns det ingen ursäkt för att inte skaffa den.

Se länk:
http://www.mil.se/sv/I-Sverige/Centra/T ... pa-Swedec/

Boken är på 460 sidor och avhandlar allt från handgranater till robotar och torpeder.
Inte särskilt mycket historia, men eftersom boken täcker in äldre typer av ammunition (som inte används idag) så finns det ändå en hel del intressant ur historisk aspekt. Eftersom den gamla svenska ammunitionsläran är från 1979 så var det också på tiden att det kom en ny bok i detta intressanta, men ibland bortglömda, ämne. Själva ammunitionen glöms ofta bort då man diskuterar vapensystem.

Boken är ett suveränt uppslagsverk för den som är nyfiken på ny och äldre ammunition, dess funktion och verkan. Rekommenderas!