Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Diskussioner kring händelser från de första stapplande stegen till Roms fall.
marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 24 nov 2016 15:03

Allt är ju inte alltid vad det synes vara, ibland helt bakvänt. Vi har fått lära oss att förstörandet av Sodom och Gomorrah skulle vara ett straff för att
människorna där skulle varit särskilt syndiga. Men på Khedorómers lertavlor från Syrien/Irak berättas en annan historia. Jag tycker den är nog så viktig att berätta med tanke på under vilket hot världen vilar idag och har gjort under ett flertal år.

År 2047 F Kr besteg Amraphel/Amar-sin tronen i Ur. Han efterträdde Shulgi I som regerat i 47 år. 2041 går Amraphel/Amar-sin tillsammans med kungarna i öster till anfall mot Canaán. De som deltog i kriget var (och då anger jag både de bibliska namnen och de som de bär på sin hemort och deras städers namn):

Amraphel/Amar-sin i Shin´ar
Ariokh/Eri-aku i Ellasar (Lhasa)
Khedor´omer/Kudur-laghamar i Elam
Tidhal/Tudghula (ledare för Goim (horderna från Asien)

mot

Bera Sodom
Birscha Gomorra
Shinab Admah
Shem-eber Zeboam
Bela Zoar

Kriget varade till Khedorla´omers sista regeringsår 2024 f Kr . I Erra Epik CT 44/46 och Oxfors Editors of Cuniform Texts kan vi se vad som hände strax före krigets slut.

I Babylon hade Marduk/Ras son Nabu "Lammet" förberett den nybyggda staden för sin far som under 24 år varit i exil i Hettiternas land. Han hade
då kallats "Den försvunne Ra" och "Den dolde Ra" Amon Ra. Han hade avsatts av Stora Rådet för något han gjort utan deras tillstånd. Kanske var
det den nya solkalendern eller något annat de konservativa inte tålde.

Men nu var Marduk/Ras exil över och han flyttade in i Babylon.( Förresten varför avbildas Marduk/Ra så svart (Det är ju Enlil på bilder man ser på webben med de stora hjulen på dräkten, Marduk var ju vitblond liksom sin bror Baal Dear/Adonay/Osiris) Inflyttningen skulle firas med en stor fest och ett Möte i Stora Rådet. Sådana möten brukade hållas var femte, sjätte år och vara i tre dagar. Mitt under festligheterna utropade Marduk sig till Den Ende Guden och ledare för en helt ny religion "Ljusets söner" "Aryans" Det skulle vara en religion som byggde på ljus, kärlek, omtanke, ömsesidig respekt och broderskap. Han "Den ende guden", sonen Nabu "Lammet" och "Den helige anden" Baal-Dear"/Adonay/Osiris skulle leda dem och Nabo hade redan berrett vägen i några städer; sin egen Borsippa, Sodom, Gomorrah, Zoar, Admah och Zeboam.

Gästerna på festen och ledamöterna i Stora Rådet ropade Ja, Ja och trodde väl att det var ett praktikal Joke. Enlil han farbror lade ned sin båge för hans fötter och lovade att han skulle vara hans tjänare i all framtid. De andra jublade enhälligt.

Dagen efter upptäckte Ninurta, Enlils äldste son, Herren och "Skorpionen" i Lagash och Nergal/Erra/Anubis, Enki/Eas fjärde son att det inte var något skämt. Ingen mat och dryck och inga prostituerade fanns i templen. Sex städer redan omvända och fler skulle komma. De bestämde att något måste göras snabbt.

Nergal började med att lura Marduk/Ra att han skulle fara til en särskild plats så skulle han få tillbaka alla de installationer de tagit bort från pyramiderna då Marduk gick i exil. Sedan sökte de efter Nabo men fann honom inte. Så samlade de Stora Rådet igen och begärde att få uppgifter på var "De sju fruktansvärda vapnen" fanns och begärde att få använda dem.

Marduk som ännu var kvar frågade:" Dessa sju vapen, var är de tillverkade och var finns de någonstans"?

Enki/Eas femte son Gibil svarar: De är tillverkade av Anu/Geb och de är gömda i bergen, i en grotta i jordens inre, Till och med för de visaste är
det okänt var de är gömda".

Men Nergal och Ninurta får fram uppgifterna och finner vapnen. Omröstningen om de ska få använda dem pågår i 2 dagar. Enki/Ea är emot.Utu/
Shamash vacklar. Enlil är för. Ninurta börjar tveka. Anu är bortrest och de far till honom för att få hans tillstånd. Han säjer att de får använda vapnen om inga människor skadas. De diskuterar för och emot. Ninurta frågar Nergal: "Vill du förgöra de rättfärdiga med de orättfärdiga? Vill du straffa dem som syndat mot dig tillsammans med dem som inte syndat emot dig"?

Nergal lovar att inte skada sjön (Nu Döda havet). Lovar välja vapen noga och att bara punktbomba vissa bestämda mål. Observatörerna IGIGI som cirklar runt jorden ska förvarnas. Alla regler är uppställda och Nergal lovar följa dem, men under protest. (Han förstod då inte vad vinden skulle göra).

Då de erhållit vapnen begav sig Ninurta till första målet El Paran på högsta höjden på Sinai. "Han höjde sin hand och berget raserades. Slätten bredvid utplånade han, inte ett träd lämnades".

"Sedan gick Nergal "Kungarnas huvudväg" (mot Egypten) och gjorde slut på städerna, till ödslighet han vände dem. Han grävde i sjön, dess storlek han utökade. Livet i sjön, även krokodilerna han förintade. Som med eld han svedde djuren, deras skrovliga hud blev till aska".

Efter detta kom Ninurta att kallas "Brännaren" och Nergal "Han av den djävulska vinden". och den djävulska vinden blåste över halva Mesopotamien, från vassträsken vid Eridu (Basra) och vidare ända in i Kaldeén som sedan kallades "dödsskuggans dal" eller "Dödsskuggas land". Det var dödlig strålning där i 450 år. Först 1673 f Kr utropades hela Mesopotamien beboeligt igen.

Den djävulska vinden:

" Under den dagen den berövade landet solens strålar
under kvällen den berövade stjärnorna dess ljus
Folket skräckslagna kunde med svårighet andas.
"Den djävulska vinden" grep tag i dem
förunnande dem inte någon mera dag
Munnar var fyllda av blod
huvuden var dränkta av blod.
Deras ansikten blev bleka av "Den djävulska vinden".

Fortsättning om Enki/Eas evakuering av folk detta år 2024 f Kr..

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 24 nov 2016 15:38

Fortsättning på Khedor`omers text om Sodom och Gomorrah.

Det "Djävulska molnet" gick också över Enki/Eas stad Eridu. Han hade före bombningarna hunnit evakuera sitt folk långt ut i öknen och" Ninki/Sud, stadens härskarinna slydde som en fågel, långt bort när staden tömdes."

Då han återkom gick han in i staden och konstaterade att där inte gick att bo längre. Han grät bittra tårar över stadens öde. Han tältade med sitt folk i öknen. De frågade honom vad de skulle göra och han förde dem till en annan öken och han tillverkade ett slags pellets, manna, som smakade som honung åt dem med en maskin som han fyllde med delar av gamla träd. Sedan ledde han dem mot Jeriko och kusten och med båt ännu längre bort till ett annat område kallat Eresh.

Eresh kan vara Zimbabwe i Afrika, man det kan också vara Arik i Peru/Bolivia. Han kan ha fört dem till Chackapoya där en ännu större grupp drabbade fått en fristad vid en katastrof sjutton år tidigare. (Se tråden om Hyksosfolkets identitet).


Enlil rasade.
"Enlil som satt på sin tron i upphöjdhet
var uppfylld av vrede.
Förstörarna föreslog åter igen djävulskap.
Han som villa bränna med eld (Ninurta/Urash "Oxen" "Skorpionen" i Lagash")
och han med "Den djävulska vinden" (Nergal/Erra/Anubis "Den väldige draken")
tillsammans utörde de illdåd.
De två tvingade härskarna att fly,
de tvingade dem att fly undan branden".


Efter det här fanns ingen som helst vänskap kvar mellan Ormklanen och Vanerna i Tjurklanen. Ormklanen försvann från Mellanöstern, endast Enki/Eas folk hebreérna i Canaán var kvar. Egypten styrdes av ättlingar till Utu/Shamash och Enlil. Istar/Inanna bosatte sig hos Hettiterna där sjöfolken kom att
ta makten. Brev från henne till familjen i Amarna begär inresetillstånd, kanske hon var deras mormor eller mormorsmor.

I Mesopotamien satt länge ättlingar till vanerna på tronerna. Brev där om att de vill ha sumeriska kvinnor fritagna ur fångenskap visar på att de behövde dessa för att behålla det "kungliga" blodet i tronföljderna.

Ormklanen städade upp i Sydamerika. Alla deras maskiner gömdes någonstans, De gick själva under jorden. Men det finns saker som ger en vink om att de finns kvar. De håller ett öga på oss och på sina installationer i permafrosten i Jakutskområdet i Sibirien. De kan väl inte lämna dem och oss obevakade. De har ju också en straffdom över sig. Att bo på jorden i all evighet.

(Om installationerna i Sibirien Googla på "culdrons The dead valley Sibiria") Läs om de målsökande raketerna som varit i bruk i 700 å minst
och skjutit ner asteroider.)
Slut.

Stefan
Medlem
Inlägg: 3509
Blev medlem: 09 apr 2002 10:10

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav Stefan » 27 nov 2016 16:48

Snabbläste lite. Men det finns alltså en komplicerad, detaljrik historia, SAMT en fasansfull dödsvind som varade i många år som ett krigsvapen. Stämmer sammanfattningen?

Ett av leden går inte ihop med den andra. Eller rättare sagt, de bägge kan gå ihop, men då måste man förutsätta att de gamle hade tillgång till atomvapen. "Gud var en astronaut"?

Men tänker man sig tex ett meteoritnedslag, vilket kan gott förklara förstörelsen, lär bakgrundsstory vara mer eller mindre ett påhitt.

Om bakgrundstoryn är ekon av historiska skeenden, lär förstörelen varit helt konventionellt, medelst svärd och eld.


MEN det KAN ha varit ekon av meteoritnedslag. Jag har hört en forskare i geologi förklara att myten om syndafloden kan förklaras av hittills mindre väl kända meteornedslag för ca 6000 år sedan, då skapades långvariga regn och översvämningar i mellanöstern.
Det hela var informellt, det sa han hunder en exkursion han ledde, men det var tydligen det de forskade på just då.

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 01 dec 2016 13:35

Dödsvinden varade inte i flera år men den radioaktiva strålningen från marken och i människornas kroppar gjorde det.

Den radioaktiva strålningen som uppmätts vid arkeologiska utgrävningar nyligen i Mohenjo-daro som jag nämner visar på
att kärnvapen fanns för 4000 år sedan som Manusatexterna i Mahabartha berättar om. Googla på "nuklear India, Mohenjo-Daro"

Likaså är de raketinstallationer uppsatta i Jakutsområdet, Sibirien som använtsatt skjuta ner asteroider med redan på 1300-talet,
1700-talet, 1800-talet och i nutid 1900 och 2000-tal väldigt radioaktiva. Likaså de metallhus som hittas nedgrävda under jord.
Övernattar folk där tappar debåde hår och kan mista livet. Googla på The dead valley Sibiria och läs rapporterna. Inga meteorit-
nedslag där inte. Tvärtom. Raketerna kommer nerifrån marken. Det fanns väl inga andra än sumererna som hade den tekniska
kapaciteten före 1900-talet. Jag har tittat runt där i Jakutsks permafrostområde med Google Earth och det finns några odetonerade
kvar. Ska vi ha något sådant skydd i framtiden får USA eller Ryssland sätta fart med uppsättning.

Gudar fanns det väl inga förrän Sumererna försvann från Europa och Mellanöstern och människorna började sakna och tillbe dem
och bygga tempel till dem. Tidigare var de ju här och man kunde tala med dem öga mot öga. Ordet Lord och El stod ju för Herre,
som i Husbonde och Härskare. Vi var slavar och skulle arbeta och försörja dem och oss själva, bygga palats åt dem osv osv.
Ordet Got kom väl på germansk tid. Hade vi Gudar tidigare så var de väldigt många, de ska ju varit 104 stycken då de kom och förö-
kade sig väl till ett par hundra innan de gick under jord.

På tal om astronauter eller aliens om man vill kalla dem för det: Har någon sett de aliens som kom till kannibalerna på Marquesöarna i
Polynesien för länge sedan (forskarna tror 25 generationer sedan). De har gjort ett antal statyer (40-50) av sig själva (inga av kannibalerna)
i lava där de berättar vad som hänt dem. De ville väl att deras landsmän skulle få veta vad som hänt dem om de fann stenarna.

I båten när de anländer 10-15 st, klänger man fast vid varandra och en del gråter. Ett stenblock med ett uthugget emblem ser ut att vara
en avbild av deras farkost. På en sten skriker en gravid kvinna ut sitt rop på hjälp mot himlen. De håller alltid armarna om sina barn som
om de är rädda att mista dem. Ibland ligger barnen gömda under dem. Eller också menar de att de bara är ett minne.

De sattes tydligen på gödning som grisar och blev en dyrbar proteinkälla för kannibalerna i många, många år. Jag går då inte på det infödingarna försökte slå i de katolska prästerna att dessa TIKI som de kallade dem var deras anfäder. Det finns då ingen liket.

Den siste annars som råkade illa ut här var en tysk Stefan Ramin, i Oktober 2011 som en guide tog av daga och tydligen stekte och åt upp.
Man fann resterna och skickade efter tandkort från Tyskland. Guiden greps och han fick 28 år. Googla på "Naku Hiva Tiki".

Om syndafloden talar ju forskarna öppet idag att det kan ha varit en tsunami pga ett asteroidnedslag i Indiska Oceanen. På lertavlorna står
om hur man både i Mesopotamien och Egypten fick börja om och gräva fram kolonierna ur tjockt lager av lera. I Mesopotamien var det Ninurta
som ledde arbetet i Egypten var det Enki/Ea och hans son Marduk. De regerade under tecknet Capricorn ca 2800 BC.

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 08 dec 2016 12:10

Har fortsatt och sökt förstörda och nedsmälta fort och garnisoner i Peru, Bolivia, Ecuador, Argentina och är nu uppe i 20 stycken. Den märkligaste är
Haya Marca som liknar ökestaden Petra och Ajanta i Indien. Me delvis har samma mönster som Puma Punku och Sacsayhuaman. Har också funnit
ett guldmynt som kan vara kung Kronos. På myntet är ett hus med 5 stora portar som liknar garnisonen i Samanpata. Har också funnit att grottan vid Tayofloden är märkt med flera Viracochahuvuden. Kan ange hans 3 prinsar. Baal, Yam och Seth.

I grottan fanns också en s k Omphala "Viskande sten" men där har inte hittats någon antenn. En Omphala var tillverkad av en kristallsten omlindad
med guld och smaragd. Hur det kunde fungera som telefon begriper inte jag men kanske en tekniker kan förklara det. Som antenner ska de obelisker
som fanns i de flesta egyptiska städer fungerat. Där de står idag i London, Washington, Paris m fl ställen fungerar de nog inte.

Ska fråga på en teknisk tråd om jag hittar någon. Likaså de Gridstavar eller Gandstavar kvinnorna använde i forntiden, avbildade på vaser. Ser ut att vi
har kommit fram till dentekniken "magnetisk levitation" som de använde.

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 17 jan 2017 12:10

Svar till Stefano: Ja nog hade de sådana vapen. Googla på "nuclear India Mohenjo Daro".

Både i indiska skrifter Mahabaratha och i Syriska texter nämns 7 dödliga vapen de kunde använda och missilerna i Jakutsk i Sibirien visar väl
vad de kunde åstadkomma för skada. Men att de också kunde användas till jordens försvar.

Jag har sammanställt en lista över alla de platser som jag funnit vara skadade i Baals krig som bäst är beskrivet i Mahabaratha.

1. Alteplano Bolivia, hela odlingsområdet (där växer inte mycket idag, Borde testas för radioaktivitet).
2. Staden nära Poposjön (Bör testas för radioaktivitet)
3. Puma Punku och Tiahuanaco
4. Samaipata,
5. Chavin de Huantar
6. Cajamarca
7. Cumbemayo
8. Pisco
9. Pachacamach
10. Ollantaytambo
11. Sacsahuaman
12. Haya Marca
13. Cumbo Mayo
14. Cochabanba
15. Cachora
16. Pucara, Chile
17. Otuzco
18. Fort in Argentina
19. Ingapizco, Ecuador
20. El Tambo, Ecuador
19. Manabi, Ecuador
20. Quito, Ecuador
23, Tupiza, bolivia
24. Smälta stenar i Colombia (Solkungens märke)

25. Fort Tap Noth, Skottland
26. Mary Hillfort, Skottland
27. Fort Dunnideer, Skottland
28. Fort Rhynie, Skottland
29. Fort Shielfoot, Skottland
30. Fort Knockfarrel, Skottland

31. Mohenjodaro, Indien
32. Harappa. Indien
33. En skog i Indien

34. Kung Midas palats i Turkiet

35. Kan också finnas platser i Utah, Ohio, Californien

36. Kuelap och Chackapoya Oskadat men skelett och mumier borde testas). En del kan ha kommit från Armenien och Kanaan.
kadade och sjuka men också friska som vårdade.

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 22 feb 2017 14:11

tilläggas kan borgar, vinfabriker, bosättningar med smälta och oformliga, kringkastade stenar:
Vilcabamba, Bolivia
Vilcabamba, Peru
Pucara, Peru
Vichama, Peru
Cosmo Chimbote, Peru
Marca Huasi, Peru
haya Marca, Peru
Canar, Peru
Wari, Peru
och så förstås Cuzco, Peru
dessutom Anu/Kronos palats vid Umbriasjön.

Jens Yde
Medlem
Inlägg: 1155
Blev medlem: 01 maj 2006 10:37
Ort: Danmark

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav Jens Yde » 23 feb 2017 09:32

marigold skrev:Jag har sammanställt en lista över alla de platser som jag funnit vara skadade i Baals krig som bäst är beskrivet i Mahabaratha.

18. Fort in Argentina, 26. Mary Hillfort, Skottland, 33. En skog i Indien, 35. Kan också finnas platser i CalifornienIngen steder i Sverige?

Användarvisningsbild
ERland
Medlem
Inlägg: 373
Blev medlem: 01 mar 2012 00:11

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav ERland » 23 feb 2017 11:45

Vad har du för källor på allt detta, förutom Bibeln?

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 09 mar 2017 10:44

Nej, Ingenting nedsmält eller krossat i Sverige.

Källor är som sagt kung Khedor´laomers text från 2024 F Kr. Den finns inte i Bibeln.
Andra källor är bilder och texter om smälta fort och bilder på förstördagarnisoner i Sydamerika.

En bild som säjer mycket Googla på FORT TAPH NOTH, SCOTLAND.

Användarvisningsbild
ERland
Medlem
Inlägg: 373
Blev medlem: 01 mar 2012 00:11

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav ERland » 11 mar 2017 14:51

marigold skrev:Källor är som sagt kung Khedor´laomers text från 2024 F Kr. Den finns inte i Bibeln.

Var finns den då?

Användarvisningsbild
Sarvi
Medlem
Inlägg: 5273
Blev medlem: 25 mar 2002 09:00
Ort: Sverige

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav Sarvi » 11 mar 2017 15:40

marigold skrev:Nej, Ingenting nedsmält eller krossat i Sverige.


Jag inser att jag kan komma att ångra det här, men: Broborgs fornborg i Uppland har en förglasad innermur.

Användarvisningsbild
ERland
Medlem
Inlägg: 373
Blev medlem: 01 mar 2012 00:11

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav ERland » 15 mar 2017 15:20

ERland skrev:
marigold skrev:Källor är som sagt kung Khedor´laomers text från 2024 F Kr. Den finns inte i Bibeln.

Var finns den då?

Jag upprepar min fråga: Du hänvisar till kung Khedor'laomers text från 2024 och jag undrar var man kan finna denna text. Är den inristad i sten någonstans, eller på lertavlor, eller någon annan typ av skrift? Finns den i avskrifter från långt senare tider? Och hur vet man att den är från 2024 f.kr?

Själv tvivlar jag starkt på att denna text existerar. Men kan du visa fram den så...

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 19 mar 2017 10:32

Nu är jag hemma igen och kan svara.

Namnen på kungarna i 7-kungakriget i Mellanöstern finns uppräknade i Bibeln och namnen har översatts av Theophile Pinches på Victoria Institute, London så tidigt som 1897, Tavlorna tillhör Spartoli Collectionpå Brittish museum.

Andra som skrivit i ämnet är historikerna som ägnat sig åt mellanöstern: E.A.W Budge och L. W. King Annals of the Kings of Assyria 1902.

L. W. King: Cronicles Concerning Early Babylonian Kings 1907

A.K. Grayson : Assyrien and Babylonian Chronicels 1975 och Babylonian Historial literary Texts 1975

Händelsen är från Khedor´laomers sista regeringsår som var 2024 F Kr men han kan ju ha skrivit den 2023 F Kr, om han levde då.

Jag har fått avskrifter från en professor i USA och har inte behövt skaffa böckerna. Där står både om kriget och folkets lidande då de sju platserna
förstördes och hela Mesopotamien förgiftades.

Att Sumererna hade 7 olika fasansfulla vapen kan vi läsa i Mahabbarata och se prover på i Mohenjo Daro och Harappa. Likaså på alla de platser där vi
nu har salthav och nedsmälta och krossade borgar.

marigold
Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: 29 sep 2016 11:05
Ort: Globalt

Re: Sodom och Gomorrah enligt Khedor`omers text.

Inläggav marigold » 19 mar 2017 10:44

Svar till Sarvi:

Det nordligaste jag har hittat är borgarna i Skottland. Men han kan gjort en sväng hit upp också.
Hans arvfiende Thyr (Aur-Thyr "Guld-Thyr") for ju hit upp till Skandinavien och till Thyringen med
flyktingar.

Har för länge sedan sett en bild på en förglasad bergformation nära Nurnberg också.


Återgå till "Förhistoria, tidiga civilisationer och antiken (8000 fkr till 476)"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster