Mordet på Kennedy

Diskussioner kring händelser under kalla kriget, från krigsslutet till 1991.
Användarvisningsbild
Cyber Joker
Medlem
Inlägg: 1482
Blev medlem: 29 mar 2006 00:28
Ort: Malmö

Mordet på Kennedy

Inlägg av Cyber Joker » 22 apr 2007 11:43

Kan mordet på president John F Kennedy ha med hans narkotikamissbruk att göra? Kennedy led av Addisons sjukdom, en nedsättning av binjurebarkens funktion. Detta botades under hans senare del av livet med hydrocortison i stora doser. När sedan en kändiskvacksalvare vid namn Max Jacobson dök upp i hans liv började han missbruka amfetamin som uppiggande medel att motverka den kraftlöshet som Addisons sjukdom ger upphov till. Vem som helst med lite insikt i farmakologi och toxikologi inser faran av att ha en ledare vars beslut fattas under inflytande av cortison och amfetamin. Ett långvarigt missbruk av amfetamin leder till vanföreställningar och ett schizofrent tillstånd. Med nöd och näppe undgick man en kärnvapenkonfrontation med Sovjetunionen 1962 i samband med Kuba krisen. Kanske var statsapparaten i USA inte intresserad av dylika våghalsiga diplomatiska utspel från Kennedys sida under inflytande av droger utan man beslöt att ta livet av honom i början av hans andra presidentperiod? Mordet på Kennedy omgärdas av mycket mystik och oklarheter. De flesta är nog överens om att Oswald knappast kunde vara ensam gärningsman. Vill den amerikanska statsapparaten göra sig av med en besvärlig president på ett “snyggt sätt” så är det knappast något större problem. Görs detta för nationens bästa så möter det nog inte på några större moraliska betänkligheter. Kennedy är för övrigt långt ifrån den ende ledare som varit missbrukare av alkohol eller droger.

Ben
Medlem
Inlägg: 9172
Blev medlem: 20 jun 2002 13:58
Ort: Sverige

Inlägg av Ben » 22 apr 2007 12:11

Ett mycket intressant "skämt", som dessvärre tar väldigt lite hänsyn till de faktiska förhållandena.

Vi kan börja med vem som placerade de ryska missilerna på Kuba. Det var inte Kennedy.

Vi kan fortsätta med vilka som med stor frenesi argumenterade för att det amerikanska svaret borde vara bombningar av baserna på Kuba. Det var inte heller Kennedy.

Jag förmodar att de sakförhållandena innebär att även valda delar av det sovjetiska ledargarnityret, Castro samt flera ledande amerikanska militärer missbrukade narkotika. Och att de, och inte Kennedy, blev påtagligt påverkade av detta.

Användarvisningsbild
Cyber Joker
Medlem
Inlägg: 1482
Blev medlem: 29 mar 2006 00:28
Ort: Malmö

Inlägg av Cyber Joker » 22 apr 2007 12:47

Ganska löjligt svar! Jag är helt på det klara med att Sovjet placerade robotarna på Kuba samt att delar av den amerikanska försvarsledningen ville bomba Kuba.
Kärnpunkten i mitt inlägg var det faktum att Kennedy överdoserade hydrocortison och tog amfetamin som stimuklerande drog. Båda dessa droger bidrog till hans omättliga sexbegär. Kan Kennedys omgivning ansett att han var en fara för nationen och borde befrias från sitt ämbete?
Varför Castro och Krusse skulle punda tjack också fattar jag inte :D

Användarvisningsbild
Hexmaster
Medlem
Inlägg: 10416
Blev medlem: 12 jun 2004 17:41
Ort: Tjörn

Inlägg av Hexmaster » 22 apr 2007 13:29

Kärnpunkterna i ditt inlägg, Cyber Joker, tillhör sagans värld. Vidare är det inte god ton att kalla inlägg för löjliga.

Ben
Medlem
Inlägg: 9172
Blev medlem: 20 jun 2002 13:58
Ort: Sverige

Inlägg av Ben » 22 apr 2007 13:32

Ett långvarigt missbruk av amfetamin leder till vanföreställningar och ett schizofrent tillstånd. Med nöd och näppe undgick man en kärnvapenkonfrontation med Sovjetunionen 1962 i samband med Kuba krisen. Kanske var statsapparaten i USA inte intresserad av dylika våghalsiga diplomatiska utspel från Kennedys sida under inflytande av droger utan man beslöt att ta livet av honom i början av hans andra presidentperiod?
Det tydde väl inte direkt på några större insikter i bakgrunden till Kubakrisen.

Om Kennedys "våghalsiga diplomatiska utspel" (vad i hela fridens namn det skulle vara) tydde på att han knarkade så måste väl Chrustjevs och Castros "våghalsiga diplomatiska utspel" att placera missiler på Kuba också tyda på de knarkade? Och följaktligen måste väl vissa amerikanska militärers "våghalsiga diplomatiska utspel" (alltså begäran att få bomba baserna på Kuba) tyda på att de var fullständigt nerknarkade?

Användarvisningsbild
Dûrion Annûndil
Medlem
Inlägg: 5291
Blev medlem: 18 aug 2003 14:56
Ort: Lite nordöst om Stockholm...

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Dûrion Annûndil » 22 apr 2007 14:10

Cyber Joker skrev:Kanske var statsapparaten i USA inte intresserad av dylika våghalsiga diplomatiska utspel från Kennedys sida under inflytande av droger utan man beslöt att ta livet av honom i början av hans andra presidentperiod?
Just denna konspirationsteori låter som redan sagts långsökt av uppenbara skäl: Kennedy var inte den våghalsiga aktören i det här, utan snarare var det försvarsgrenarnas representanter som stod för våghalsigheten.

Händelsevis har även det blivit föremål för konspirationsteoretikerna, då just Kennedys vilja till kompromisser i detta fallet skulle gjort några förbittrade nog att mörda honom, så de kunde ta mer handgripliga tag med tillexempel Vietnam. Var det inte det som Oliver Stones film berörde?

Om man vill kan man läsa mer om händelseförloppet och aktörerna här: http://en.wikipedia.org/wiki/Cuban_missile_crisis

Mvh -Dan

Användarvisningsbild
tryggve
Medlem
Inlägg: 6803
Blev medlem: 02 jul 2003 16:19
Ort: Mölndal

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av tryggve » 22 apr 2007 14:26

Cyber Joker skrev:Kan mordet på president John F Kennedy ha med hans narkotikamissbruk att göra?
Jag tittade också på "altered statesmen" idag, men förutom att jag tycker att delar av programet var lite väl spekulativa så ska det väl också sägas att man inte alls berörde ett ev samband mellan amfetamininjektionerna och mordet på honom.

Som sagt, resonemanget verkar halta betydligt på att det snarare var militären i USA som var våghalsiga här snarare än Kennedy.

Ben
Medlem
Inlägg: 9172
Blev medlem: 20 jun 2002 13:58
Ort: Sverige

Inlägg av Ben » 22 apr 2007 14:53

Det har lanserats många teorier rörande modet på Kennedy, exempelvis CIA, maffian, Castro, Castrofientliga exilkubaner, ryssarna och så Oliver Stones jättekonspiration i vilken i stort sett alla makthavare var inblandade.

Men teorin om att militären skulle ha mördat honom på grund av att han hade ett alltför vidlyftigt sexliv och var alldeles för vildsint på det utrikespolitiska området är helt ny för mig. Nu är det visserligen ett tag sedan jag studerade de här frågorna mer noga, men jag har den bestämda känslan av att militärens missnöje med Kennedy främst låg i att de tyckte att han var en smula "mesig".

När det sedan gäller de medikamenter han satte i sig så tror jag att alla försök att koppla ihop detta med irrationellt uppförande under någon av de många kriserna har misslyckats. Påståenden om Kennedys ständiga jakt på fruntimmer är måhända något överdriven, men vad han hade för sig i sängen torde väl främst ha varit en fråga mellan honom och hans fru. Hade han inte varit amerikansk president utan påve hade det onekligen varit en annan sak.

Sedan var alternativet 1960 som bekant Nixon. Han var förmodligen ingen fruntimmerskarl, men det visade sig ju sedermera att han hade vissa andra tillkortakommanden. Mellan Kennedy och Nixon kom Johnson, som ju knappast gjorde någon utrikespolitisk succé. Jag tror nog att JFK, i sin ämbetsutövning, står sig rätt bra i konkurrensen med de båda.

Gutekrigaren
Medlem
Inlägg: 4348
Blev medlem: 23 mar 2002 19:38
Ort: Rom

Inlägg av Gutekrigaren » 22 apr 2007 20:00

Den här frågan känns en aning som när Hitlers "beteende" skall förklaras med att han blivit bitien i pungen av en get m fl skojiga teorier.

Om man velat att Kennedy skulle upphöra med sitt presidentskap kunde man ju gått civiliserat till väga: Tala med karln och vädja till hans omdöme att avgå av hälsoskäl.

Mvh Petter

Användarvisningsbild
Rimbaud65
Medlem
Inlägg: 106
Blev medlem: 27 okt 2003 16:50
Ort: Stockholm

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Rimbaud65 » 24 jul 2008 23:21

Cyber Joker skrev:Kan mordet på president John F Kennedy ha med hans narkotikamissbruk att göra? Kennedy led av Addisons sjukdom, en nedsättning av binjurebarkens funktion. Detta botades under hans senare del av livet med hydrocortison i stora doser. När sedan en kändiskvacksalvare vid namn Max Jacobson dök upp i hans liv började han missbruka amfetamin som uppiggande medel att motverka den kraftlöshet som Addisons sjukdom ger upphov till. Vem som helst med lite insikt i farmakologi och toxikologi inser faran av att ha en ledare vars beslut fattas under inflytande av cortison och amfetamin. Ett långvarigt missbruk av amfetamin leder till vanföreställningar och ett schizofrent tillstånd. Med nöd och näppe undgick man en kärnvapenkonfrontation med Sovjetunionen 1962 i samband med Kuba krisen. Kanske var statsapparaten i USA inte intresserad av dylika våghalsiga diplomatiska utspel från Kennedys sida under inflytande av droger utan man beslöt att ta livet av honom i början av hans andra presidentperiod? Mordet på Kennedy omgärdas av mycket mystik och oklarheter. De flesta är nog överens om att Oswald knappast kunde vara ensam gärningsman. Vill den amerikanska statsapparaten göra sig av med en besvärlig president på ett “snyggt sätt” så är det knappast något större problem. Görs detta för nationens bästa så möter det nog inte på några större moraliska betänkligheter. Kennedy är för övrigt långt ifrån den ende ledare som varit missbrukare av alkohol eller droger.
Kennedy tog inte amfetin på grund av Addisons sjukdom utan för ryggproblem, ständiga plågor och smärtor, fast du har rätt att han var allvarligt sjuk och att han hade Addisons sjukdom och tog hydrokortison. Hur drar du slutsatsen att amfetinmissbruk leder till schizofreni? Dessutom, allt som hände i Dallas 22 november 1963 stämmer helt överens med antagandet att det verkligen var Lee Harvey Oswald som sköt Kennedy och ingen annan. Dina spekulationer här är enligt min mening lite väl högflytande och saknar föränkring och substans.

Användarvisningsbild
rikf
Medlem
Inlägg: 24
Blev medlem: 12 jan 2007 13:47
Ort: Stockholm, Sverige

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av rikf » 29 aug 2008 15:26

Med risk för att verka petig, men...
man beslöt att ta livet av honom i början av hans andra presidentperiod?
Menar du att du känner till andra planer på att mörda honom men som aldrig realiserades för att några andra hann före innan militären hann ta livet av honom?

Han vann valet 1960, tillträdde som president i januari 1961 och mördades i november 1963 - alltså under sin första presidentperiod.

Targenor
Medlem
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 nov 2005 08:50
Ort: Sollefteå

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Targenor » 08 okt 2008 18:18

Jag tror att Kennedy mördades pågrund av "Bay of pigs" sen spelade även vietnamn kriget in, kennedy ville dra sig tillbaka.

Alek Hidell
Ny medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: 07 jul 2009 20:52

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Alek Hidell » 07 jul 2009 20:57

Finns det egentligen fortfarande några som helst tvivel på att det var Oswald som sköt Kennedy? Alla bevis finns där redan, t ex:

* Oswald hade inget alibi
* Oswalds fingeravtryck fanns på det Mannlicher-Carcano-gevär som polisen hittade i skolbokslagret efter mordet, och vilket visade sig vara mordvapnet
* Oswald bar med sig ett avlångt paket in till skolbokslagret på morgonen den 22 november och hävdade då till sin kollega att det innehöll “gardinstänger”. Efter mordet ljög han om att han hade haft med sig några gardinstänger (han ljög även om, bland annat, att han ens ägde ett gevär)
* Oswald mördade polismannen Tippit kort efter mordet på Kennedy. Alla bevis, från teknisk bevisning till vittnesmål, styrker detta
* Obduktionen av JFK visade att alla skott kom bakifrån (läs: skolbokslagret)

Det många konspirationsteoretiker gör är att hela tiden ifrågasätta och kritisera den officiella versionen och istället “glömma bort” den egna bevisningen som de måste göra.

Targenor
Medlem
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 nov 2005 08:50
Ort: Sollefteå

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av Targenor » 05 sep 2009 17:37

Alek Hidell skrev:Finns det egentligen fortfarande några som helst tvivel på att det var Oswald som sköt Kennedy? Alla bevis finns där redan, t ex:

* Oswald hade inget alibi
* Oswalds fingeravtryck fanns på det Mannlicher-Carcano-gevär som polisen hittade i skolbokslagret efter mordet, och vilket visade sig vara mordvapnet
* Oswald bar med sig ett avlångt paket in till skolbokslagret på morgonen den 22 november och hävdade då till sin kollega att det innehöll “gardinstänger”. Efter mordet ljög han om att han hade haft med sig några gardinstänger (han ljög även om, bland annat, att han ens ägde ett gevär)
* Oswald mördade polismannen Tippit kort efter mordet på Kennedy. Alla bevis, från teknisk bevisning till vittnesmål, styrker detta
* Obduktionen av JFK visade att alla skott kom bakifrån (läs: skolbokslagret)

Det många konspirationsteoretiker gör är att hela tiden ifrågasätta och kritisera den officiella versionen och istället “glömma bort” den egna bevisningen som de måste göra.
Självklart försöker folk bortförklara de hela och försöka pusha fram sina teorier.

Dock ska man ha några saker i åtanke

* Polisen hittade två gevär i TSBD, en mauser och en Mannlicher-Carcano

* Långt ifrån alla bevis styrker LHO som mördaren av Tippit, Aquilla Clemmons och ytterligare en person såg två män när Tippet dödades ingen av dom stämde in på LHO

* Den senare Ex presidenten Gerald Ford var med i Warren Commisionen, gick själv ut och sa att man flyttat på skottskadorna. tror det rörde sig om en väldigt liten flytt men ack så viktig ändå

* Paketet som LHO hade med sig är inte ens säkert att det skulle kunnat innehålla geväret, tom isär plockat så är geväret för långt.


Vidare kan man fundera över andra saker med

* Dövstumme Ed Hoffman stog på järnvägsövergången, och såg två män på kullen varpå den ena slängde ett gevär till den andra som sedan plockade isär detta.

* Gordon Arnold (vilkens närvaro knappast är säker) säger sig ha blivit bortschasad från kullen av en man, han ska då ha ställt sig framför kullen, varpå en kula passerade han öra.

och den största frågan man måste ställa sig

* Hur många skott avlossades ?

1 skott missade och träffade James Tauge
1 skott orsakade alla skador
1 skott var det dödande

Vart kommer hålet i vindrutan in?

Vart kommer "kulan" som hittades på innerplan på DP?

Det är inte helt säkert det är en kula, det ser dock ut som en kul som en ljushårig man plockar upp i sällskap med Sheriff Buddy Walters

laitman
Medlem
Inlägg: 610
Blev medlem: 22 nov 2004 21:02
Ort: Kyrkslätt Finland

Re: Mordet på Kennedy

Inlägg av laitman » 03 sep 2010 15:16

Efter att ha läst några böcker så vill jag återkomma till detta ämne. Sanningen är nog väl den att Bay of Pigs spökar i bakgrunden i denna händelse. Vietnamkriget, militären och andra av Stones favoritskurkar har nog intet med saken att göra. Den författare som skrev en fortsättning på "Gudfadern" - minns inte namnet - "The return of the Godfather" hade diskuterat saken med journalister verksamma i Miami åren 1961-63. En av dem berättade att han fått höra en kommentar av en mindre mafioso som gick i den här stilen: "Kennedy skickade 1200 man till Bay of Pigs och lämnade dem åt sitt öde och sedan har han skickat andra agenter, vilka många nu sitter i Castros fängelsehålor. Kennedy säger att Bay of Pigs skall glömmas och nationen skall gå vidare! No way! Flere av dessa har nära vänner och släktingar här i landet som inte glömmer och inte sviker sina egna! En av dem är på mödernet släkt med ( så nämnde han en känd maffiaboss )och denna familj hämnas alltid! Journalisten frågade: Hämnas på USA:s regering? Svaret blev: De tar allt mycket personligt."

Här är några plock ur olika faktaböcker:

I Anthony Summers "The secret life of J.Edgar Hoover" berättas att president Johnson i slutet av sitt liv, då Hoover var död, tillfrågats om händelserna i Dallas. Johnson hade svarat att Bay of Pigs och familjen Kennedys försök att mörda Castro med hjälp av inskickade lönnmördare " someway backfired". Johnson hade tillagt att det bästa för alla är att sanningen aldrig kommer fram.

Jim Garrison skrev ju om mordet och undersökte händelserna och i hans bok finns den berömda bilden där de två "luffare" som greps på järnvägsviadukten, därifrån det dödande skottet kom, genast efter mordet defilerar. Garrison talade om luffare ( inga protokoll om anhållandet finns ) och han kände inte igen personerna. Då en mera bevandrad person såg bilden så sade han kort: Det är ju Howard Hunt och Charles Harrelson. Dvs Howard Hunt, CIA:s man för smutsiga jobb och den som också satt och dirigerade Watergate-killarna via walkie-talkie. Hunt tycks alltid ha haft en underlig förmåga att vara på rätt/fel plats vid rätt/fel tidpunkt.

Charles Harrelson, far till skådespelaren Woody Harrelson, var ju maffiabossen Joe Campisis torped i Dallas, dömd till livstid för två mord och som två gånger senare erkände och tog tillbaka erkännandet att han sköt det dödande skottet framifrån. Natten före mordet hade ju Kennedys livvakter festat på en av Campisis krogar där de bjöds på gratis drinkar, som lär ha varit spetsade med sömnmedel så att de var ganska så utflippade följande dag.

I böckerna om Watergate så återges ju Nixons bandade samtal med Haldeman några dagar efter inbrottet i Watergate. Nixon säger ungefär så här: Hunt och hans kubaner har så mycket smutsbyke att dölja så det får aldrig komma till nationens kännedom. Vi (Nixonadministrationen) har inte något med det att göra men ändå skall det tystas ned!

Efter Bay of Pigs sade ju familjen Kennedys patriark, Joe Kennedy, att ingen har någonsin förnedrat någon Kennedy på detta sätt. Castro får inte komma undan! På bröderna Kennedys order skickade CIA ut Howard Hunt som värvade lönnmördare och dessa skickades till Kuba, med dålig framgång.
I Seymor Hersh bok "The dark side of Camelot" berättas ju hur Castro den 6 september 1963 tagit upp Kennedys försök till lönnmord på honom och sagt ( det som Johnson medgav ): De skall inte tro att detta kan fortgå, de själva kan nog också drabbas! Denna Castros varning undgick den amerikanska publiken. Då budet om skotten i Dallas kom lär Castro ha verkad lättad och sagt "Allt är nu förändrat"

Vad sägs om föjande teori? Castro skickar tillbaka någon av de gripna torpederna till Florida, med ett anbud åt Santo Trafficante, Howard Hunt och Carlos Marcello ( Oswalds morbror jobbade visst åt Marcello) som de inte kan förkasta. Anbudet lyder "Mörda Kennedy och jag släpper era vänner och släktingar fria!" Hur reagerade maffiabossarna på detta anbud? Jag förmodar att reaktionen var densamma då, de för Castro bekanta figurerna, Luciano och Meyer Lansky skickade Benny Siegel med lösensumman för den kidnappade Gaetano Lucchese till Vincent "Mad Dog" Coll och slängde en bunt med dollar som förskott för att han mördar Dutch Schultz. Coll log brett och sade "Det är något jag gärna skulle göra gratis! Det skall ske!"

Marcello, Giancana, Hoffa m.fl. ansåg att familjen Kennedy svikit dem och Robert hade satt in FBI för att sätta dit dem och något måste göras.

Skotten i Dallas var ingen gåta för Robert Kennedy. Problemet var inte att han inte visste vem som gjort det och varför, utan han visste det alltför bra. Men inte kunde han ju komma fram och säga: "Brorsan och jag fick order av farsan att "fixa Castro" men den jäveln hann först"

Vad sägs om denna teori?