Board rules

These rules are disclosed to clarify the various responsibilities of all community members here on Skalman.nu Forum. They shall be adhered to by everyone to ensure that our board runs smoothly and provides a fun and productive experience for all of our community members and visitors.

 1. * Medlemmarna förväntas hålla en god debatton
  Tänk på att hålla en god ton i diskussionerna, behandla de andra medlemmarna på ett civiliserat sätt och att diskutera sak istället för person.
  * Håll er till ämnet
  Om ni känner att ni vill ställa en ny fråga som avviker från trådens ursprungliga fråga/ämne, så starta en ny tråd.
  * Använd sökfunktionen
  Innan ni startar en ny tråd, så använd sökfunktionen för att undvika att det skapas alltför många trådar om ett och samma ämne.
  De mest obskyra ämnen har diskuterats förut på forumet med en förvånande noggrannhet. Fortsätt hellre på gamla trådar inom samma område än att starta nya.

  * Skriv inlägg som tillför diskussionen något
  Tillför ditt inlägg något av värde till diskussionen? (t.ex. ett inlägg med bara smilies gör inte det) Om inte så låt bli att posta inlägget.
  * Använd bara ett användarnamn
  Att skriva i forumet under mer än ett användarnamn tolereras inte.
  * Inga personliga påhopp
  Inga personliga påhopp tolereras av någon sort.
  Detta gäller även klagomål på stavning och upplägg av inlägg. Detsamma gäller f.ö. att besvara personliga påhopp med samma mynt.

  * Inga rasistiska kommentarer
  Nedlåtande kommenterer om andra etniska grupper eller om andra nationaliteter tolereras inte, detsamma gäller även andras religion eller sexuella läggning.
  * Ingen revisionism gällande brott mot mänskligheten
  Inget förnekande av brott mot mänskligheten, som t.ex. Hitlers eller Stalins förbrytelser, tolereras.
  * Ingen politisk eller religiös agitation
  Detta är inget politiskt forum, däremot diskuterar vi historisk politik. Det är alltså ok att redogöra för politiken i ett historiskt ögonblick däremot inte att framföra politiska eller religösa åsikter som t.ex. en politisk tolkning av ett historiskt ögonblick.
  * Använd läsbar svenska.
  Enstaka slarvfel gör vi alla, men att konstant slarva med svenskan (t.ex. använda "lunarstorm-" eller "sms-svenska") så att inläggen blir svårlästa är något vi måste försöka undvika efter bästa förmåga.
  * Länka inte till olämpliga sidor
  Länka inte till sidor med revisionism, pornografi, piratkopior eller annat som strider mot forumets regler.
  * Upptäcker du överträdelser av dessa regler så kontakta moderatorerna
  Hobbymodererande, dvs när vanliga medlemmar försöker agera moderatorer och bestämma vad andra får skriva, skapar bara dålig stämning i forumet. Kontakta istället någon av moderatorerna ifall någon medlem missköter sig eller om någon tråd håller på att spåra ut.
  * Finns det ont om intressanta trådar i en avdelning? Starta nya!
  * Finns det ont om intressanta inlägg i en tråd? Skriv nya!

  Ifall ni noterar någon brott mot reglerna så ber vi er rapportera inlägget till redaktionen genom att klicka på !-ikonen i övre högra hörnet av inlägget.

  Den medlem som medvetet bryter mot forumets regler kan drabbas av tillsägelse, varning, tillfällig avstängning eller utsparkning. Tillsägelser och varningar meddelas via PM. Varningar bokförs av moderatorerna. Vid regelförbrytelser kan också en medlem stängas av tillfälligt i 48 timmar i syfte att låta diskussionen lugna ner sig. Vid varning får en medlem också en tillfällig avstängning som omfattar en vecka vid första tillfället och en månad vid det andra. Utsparkning kan ske utan föregående varning, och innebär förlorade postningsprivilegier för all framtid. Den medlem som samlar på sig tre varningar blir automatiskt utsparkad i och med den tredje varningen, men kan sparkas ut tidigare om det bedöms att medlemmen är en oförbätterlig bråkmakare.

  Inga stötande eller animerande avatarer tillåts. I signaturer får inga bilder eller färgad/färgad text användas, det samma gäller signaturer som på annat sätt distraherar från inläggens text.

  Inlägg kan ändras inom ett dygn efter de skrivits.

  Genom att skriva inlägg i forumet accepterar ni också att de texterna och bilderna ligger kvar i forumet.

  Diskussionerna ska ske på svenska, norska eller danska. #